Belgische refs massaal in actie in het buitenland

Steven Bologne
| 0 reacties
Belgische refs massaal in actie in het buitenland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De prestatie van ons scheidsrechterstrio op het WK in Duitsland heeft zijn sporen nagelaten in Zwitserland, de hoofdzetel van de Fifa. De wereldvoetbalbond heeft verschillende van onze landgenoten aangeduid voor heel wat wedstrijden.  
 
Een overzicht:
 
Vanavond, 24 augustus, is Johny Ver Eecke actief in Israël. Hij krijgt de leiding in de Uefa-cupwedstrijd Beitar Jerusalem – Dinamo Boekarest samen met Alex Verstraeten en Edgard Vanden Boer. Claude Bourdouxhe reist mee als vierde official.
 
Het is niet de enige internationale verplichting voor Johny Ver Eecke, want op 6 september is hij in Turkije voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Malta. Eric Thiry, Bart Vandeweghe en Philippe Flamant reizen dan met hem mee.
 
Joeri Van de Velde zal vanavond eveneens actief zijn in de Uefa-beker, hij krijgt samen met Vincent Despiegeleer, Tom Dens en Philippe Flamant de lastige wedstrijd tussen Rapid Boekarest en FK Sarajevo voorgeschoteld.
 
Van de Velde komt tevens in actie in de EK-wedstrijd voor de -21-jarigen tussen Finland en Rusland op 3 september. Vincet Despiegeleer en Pascal Willems zullen fungeren als assistent, Jean-Baptist Bultynck als vierde official.

Johan Verbist fluit op 2 september de EK-kwalificatiewedstrijd Estland-Israël. Danny Huens, Mario Carette en Luc Wouters vergezellen hem daar in Talinn.
 
Op woensdag 6 september moet Frank De Bleeckere (foto) de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Noord-Ierland en Spanje in goede banen zien te fluiten. Hij krijgt daarbij de hulp van zijn assistenten Peter Hermans, Mark Simons en Stéphane Breda (vierde official).
 
Serge Gumienny maakt de mannelijke afvaardiging compleet. Op 5 september fluit hij de EK-wedstrijd voor de -21 jarigen tussen Duitsland en Roemenië. Walter Vromans en Dirk Gilon zijn de assistenten samen met vierde scheids Claude Bourdouxhe.
 
Claudine Brohet mag tot slot de vrouwelijke eer van ons scheidsrechterskorps hoog houden in de wereldbeker dames -20 jaar, dat doorgaat van 17 augustus tot en met 3 september. Op 23 augustus krijgt ze de leiding over de wedstrijd Canada-China. [AN] 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties