Masterclass Courtois zorgt voor heel veel kritiek op Tedesco: "Boemerang op komst"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Masterclass Courtois zorgt voor heel veel kritiek op Tedesco: "Boemerang op komst"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het understatement van de week? Dat is dat Thibaut Courtois een goede wedstrijd speelde tegen Borussia Dortmund. Voor de tweede keer in zijn carrière wint hij de Champions League met de Koninklijke en voor de tweede keer was hij daarbij zelf van groot belang.

Bondscoach Domenico Tedesco had Thibaut Courtois in zijn voorselectie van veertig spelers opgenomen, maar uiteindelijk gaat de doelman niet mee naar het EK in Duitsland omdat hij niet helemaal klaar zou zijn volgens de bondscoach.

Uiteraard is een goede wedstrijd keepen niet hetzelfde als een maand op topniveau presteren en de kans dat Courtois rust nodig heeft na een seizoen met heel veel revalidaties is vrij groot. Maar de prestatie tegen Dortmund doet wel wenkbrauwen fronsen.

Heel veel druk op Koen Casteels en Domenico Tedesco

Zo'n speler moet toch altijd mee? Koen Casteels lijkt de nummer één te worden op het EK en zal onder grote druk staan, want er zal altijd een vergelijking met Thibaut Courtois gemaakt worden. Zeker na de CL-finale.

Ook op X regent het reacties van mensen uit België, maar ook van ver daarbuiten, over hoe slecht Domenico Tedesco uit het hele verhaal kan komen. "Hij moet gewoon sorry zeggen", klinkt het onder meer in de reacties.

Al zijn er ook mensen die van mening zijn dat het beter is om de zaak nu te laten rusten en te focussen op de spelers en doelmannen die er wél zijn:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties