Roeselare met de billen bloot

Thomas Dubois
| 0 reacties
Roeselare met de billen bloot
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare is Europees uitgeschakeld. Het verloor met 5-0 tegen het Cypriotische Achnas en kon de scheve situatie nooit meer rechtzetten. Roeselare begon nochtans met een 2-1 voorsprong aan de wedstrijd maar toonde zich Europees te onervaren om nog tegen te kunnen prikken en incasseerde uiteindelijk nog enkele vermijdbare doelpunten.
 
Roeselare begon aan de wedstrijd zonder de geschorsten Oyen en Dufoor, én met een 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd. Net als in Vardar Skopje kreeg Roeselare meteen het deksel op de neus, dom balverlies van Vaesen zorgde ervoor dat Stjepanovic kon voorzetten en Poyiatzis kon afwerken. Roeselare probeerde iets terug te doen, maar onder andere een schotje van Smits kon de Achnas-doelman niet verrassen. De warmte speelde Roeselare en Biebauw parten, een slechte uittrap belandde bij Poyiatzis die alleen op de doelman afkon en de bal fraai in doel stifte. Tweede Cypriotische aanval, tweede doelpunt. Bijna werd het zelfs 3-0 maar Poyiatzis miste onbegrijpelijk.
 
Roeselare toonde zich onmachtig voor doel en kon amper dreigen. Het was Ethnikos Achnas dat bleef dreigen en makkelijk door de Roeselaarse defensie kon dringen. Roeselare kon niet veel doen, en als het iets probeerde vielen die van Achnas steevast voor dood neer. Hoe dan ook gingen beide ploegen met een 2-0 de rust in.
 
Ook de tweede helft kon niet slechter beginnen voor Roeselare, de Achnas-spits lokte een penalty uit en kreeg die ook na een fout van Biebauw. Net als in de heenwedstrijd scoorde Stjepanovic. De verdediging van Roeselare trok vandaag op niks en het vierde doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Een listige voorzet belandde tot bij Stjepanovic die ook z’n tweede van de avond scoorde. Roeselare kon de boeken toe doen en trachten de eer te redden. Onder andere Malki, Oris en Annys kwamen nog een keer dicht bij de eerredder. Voor Achnas kwam Belic nog dicht bij de forfaitscore. Gelukkig voor Roeselare miste ie. Het werd nog 5-0, alweer een verdedigende fout werd afgestraft door Belic.
 
Roeselare Europees uitgeschakeld, maar als nieuwkomer op het Europese toneel mag Roeselare zich al bij al tevreden stellen met het afgelegde parcours. De West-Vlamingen kunnen zich nu opnieuw toeleggen op prioriteit nummer één, de competitie. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties