URS Centre, VG Oostende en Wevelgem titelkandidaten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
URS Centre, VG Oostende en Wevelgem titelkandidaten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Vierde A blijken, althans voor de insiders, in willekeurige volgorde URS Centre, VG Oostende en Wevelgem de doorgeverfde titelkandidaten. Bovendien wordt met argusogen gekeken naar wat de nieuwkomers Lambusart, Izegem, Houdinois, E. Zele en St. Gillis-Waas op de competitiemat leggen.
 
De spits van deze competitie 2006-2007 wordt op zaterdag afgebeten met de wedstrijd URS Centre contra Evergem Center. De thuisploeg is zich van zijn waarde en favorietenrol bewust maat blijft desondanks met enige wantrouwen de komst van de Oost-Vlaamse bezoekers afwachten. ,,Mirakels moet je in ieder geval niet verwachten van mijn ploeg’’ stelt trainer Vital Borkelmans . In ieder geval is het voor Center de moeilijkste uitwedstrijd van de competitie. Bij Centre punten halen wordt moeilijk als je weet dat de thuisploeg in de bekercompetitie eersteklasser Bergen uitschakelde. ,,De druk ligt dus in het kamp van de thuisploeg’’ weet de Evergemse coach. Het vertrek van Frouja en De Croock (12 doelpunten en 19 assists) kan een struikelblok betekenen voor Evergem dat meteen voor een moeilijke campagne staat maar ambitie heeft om behoud te verzekeren.
 
VG Oostende de tweede titelkandidaat moet in het West-Vlaamse derby optornen tegen neofiet Izegem. Na twee jaar vagevuur in eerste provinciale beukten de borstelmakers de poorten van het nationale voetbal open. Met vechtlust en werkkracht wil Izegem streven naar het behoud. De kustploeg mag  zich dus aan verwoed verweer verwachten.
 
De derde gegadigde Wevelgem City duelleert op eigen veld tegen KSV Zottegem. Bij City hoopt men geen herhaling van vorig seizoen te beleven toen ook op de eerste speeldag de Oost-Vlaamse ploeg hen twee punten afsnoepte. In ieder geval heeft Wevelgem zich degelijk versterkt en speelde overigens een degelijke oefencampagne. De bezoekers mikken trouwens naar een plaats in de linkerkolom maar met de kern en de juiste mentaliteit mag de Zottegemse trainer Vanderhaeghen misschien een topvijfpositie ambiëren.
 
Onder  leiding van nieuwe trainer Kenneth Brylle gaat WS Lauwe minstens evenzeer voor een  plaats in de topvijf. Toch wil Brylle nog meer agressiviteit, lef en geloof in eigen kunnen zien groeien nodig om echte brokken te maken in vierde klasse. Een gedachte die de Lauwe-trainer deze week zijn ploeg zal hebben ingepompt want met de komst van het taaie SV Diksmuide zijn granaten en schietgeweren te verwachten.
 
Van de overige nieuwkomers reist Houdinois naar Sint Eloois-Winkel. Wellicht zullen de bezoekers een defensieve taktiek toepassen om alsnog een punt mee te graaien want het is te verwachten dat Winkel snel offensief uit de hoek zal komen. En hoe langer een tegendoelpunt uitblijft hoe dichter de kans op een puntendeling.
 
Lambusart krijgt Wielsbeke op bezoek en dat kan voor de West-Vlamingen een eerste kans worden een driepunter te pakken. Desalniettemin mag de thuisploeg niet worden onderschat of anders wordt het een kale terugreis voor de West-Vlamingen.
 
Het Oost-Vlaamse Sint Gillis-Waas debuteert op eigen veld tegen SV Rumbeke. Voor de thuisploeg zijn de West-Vlamingen wellicht totaal onbekend alhoewel de Oost-Vlamingen scoutingswerk zullen hebben uitgevoerd. Zal nodig zijn ook om de Rumbeekse krachtdadigheid een halt toe te roepen.
 
Tenslotte is er het Oost-Vlaamse derby tussen Eendracht Zele en Gent-Zeehaven. De thuisploeg ligt verlekkerd op een eerste thuiszege. Of de Gentse Ratten zich zullen laten ringeloren is zeer de vraag. Globaal gezien vond Zeehaven-trainer Eric Ceulemans de voorbereiding van zijn ploeg geslaagd.
 
 ,,We zijn bovendien sterker geworden wat balbezit betreft. Toch meen ik dat we qua balverlies in principe wat kwetsbaarder zijn. We gaan Zele niet onderschatten want ook zij hadden een goede voorbereiding. Ik heb ze viermaal laten scouten. Ik weet dus genoeg. Of het voldoende zal zijn om te winnen zal de wedstrijd moeten uitwijzen.’’ weet Ceulemans. Diens trio titelfavorieten zijn overigens Oostende, Centre en Winkel Sport.,, In ieder geval hoop ik om in de eerste drie matchen weinig schade te ondergaan.’’
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties