Wat na Moggiopoli?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Wat na Moggiopoli?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Italiaanse voetbalcompetitie staat voor een bijzonder jaar. Na de euforie om het behalen van de wereldtitel kwam al gauw de ellende van Moggiopoli weer bovendrijven. De eerste veroordelingen waren erg streng. In beroep kwamen AC Milan, Juventus, Lazio en Fiorentina er iets beter vanaf. Tal van toppers kozen toch eieren voor hun geld en verlieten het schiereiland. Slechts enkelen kwamen daarvoor in de plaats. Het seizoen 2006-2007 wordt ook het eerste in de geschiedenis zonder Juventus in de hoogste afdeling.
 
Volgens de trainers is Inter de gedoodverfde kandidaat om de Scudetto binnen te rijven. Zoals elk seizoen kocht Inter een hele reeks vedetten. 
Ibrahimovic (foto), Vieira, Crespo, Grosso: het zijn slechts enkele namen van de spelers die de Nerazzurri deze zomer vervoegden. Veron keerde terug naar zijn vaderland en Martins verkaste naar de Premier League. Als trainer Mancini de eendracht binnen de gelederen kan bewaren, lijkt niemand in staat de Nerazzurri te kunnen tegenhouden. Makkelijk wordt de taak van de coach niet, want sowieso zullen enkele vedetten genoegen moeten nemen met invalbeurten.

AC Milan likt dit seizoen nog de wonden van zijn aandeel in Moggiopoli. De Rossoneri vertrekken met een handicap van 8 punten. Na jaren trouwe dienst verliet boegbeeld Shevchenko San Siro: een beslissing die veel commotie teweegbracht in Milaan. De Braziliaan Oliveira (foto) heeft de weinig benijdenswaardige taak om de Oekraïner te doen vergeten. Jaap Stam ging terug naar Nederland maar met Bonera haalde Milan een valabel alternatief binnen. De Fransman Gourcuff geldt als een groot talent, maar het valt af te wachten of hij dit seizoen al vaak aan de bak komt.
 
AS Roma zou dit seizoen ook lang mee moeten kunnen spelen. De Giallorossi hebben al enkele maanden dezelfde coach, Spaletti (dat was al even geleden), en deden enkele interessante aankopen. 

Dacourt
verliet de hoofdstad voor Milaan maar werd waardig vervangen door Pizarro (foto), die de omgekeerde beweging maakte. Nonda gaat zijn geluk nu in Engeland zoeken, maar in zijn plaats kwam de beloftevolle Vucinic de aanval versterken. Ook Cassetti, overgenomen van Lecce, geldt als een talent.

Palermo zal de Scudetto naar alle waarschijnlijkheid niet winnen, maar de Rosaneri hebben alle troeven om tot de verrassing van de competitie uit te groeien. Na een teleurstellend seizoen trok voorzitter Zamparini de geldbeugel open: trainer Guidolin keerde van Monaco terug naar de oude stal, bij Parma werden Simplicio en Bresciano (foto) weggelokt en spits Amauri kwam over van Chievo. Ook Diana en Bovo, overgekomen van respectievelijk Sampdoria en Roma, zijn echte versterkingen. Wereldbekerheld Grosso vertrok wel naar Inter.
 
Voor de rest is het koffiedik kijken. Komen Fiorentina en Lazio hun achterstand te boven? Kan Livorno, zonder Donadoni, bevestigen? Blijft Chievo zich gemakkelijk handhaven? Kan Udinese het voorbije rampseizoen wegspelen? Wat doen de nieuwkomers? Atalanta, Catania en Torino starten met heel wat ambitie …
 
De antwoorden vindt u, vanaf komend weekend, op Voetbalkrant.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties