Dochter voorzitter wil stadion in Anderlecht houden

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Dochter voorzitter wil stadion in Anderlecht houden
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Komende zondag staan in ons land de gemeentelijke en provinciale verkiezingen op het programma. Maar wat heeft dat met voetbal te maken, zal u zich afvragen. Niet veel, ware het niet dat in Anderlecht met Clair Vanden Stock de dochter van de voorzitter op de verkiezingslijsten staat. En die heeft zo haar mening over het nieuwe stadion van Anderlecht.

Achter de schermen werkt het Anderlecht-bestuur druk aan plannen voor een nieuw stadion. Voorlopig is er echter veel onduidelijkheid over de locatie van dat nieuwe stadion. Blijft men in Anderlecht en breidt men gewoon het huidige stadion uit? Of trekt men toch naar Brussel zelf, naar de Heizel? Voorzitter Roger Vanden Stock ziet een verhuis naar de Heizel eventueel wel zitten, maar zijn dochter is resoluut tegen.

"Ik zit een beetje tussen twee vuren, maar ik kan niet anders dan mijn eigen idee verdedigen", legt Clair Vanden Stock uit op rsca.be. "Voor mij moet het stadion blijven waar het nu is en het moet vergroot worden, want Sporting Anderlecht heeft een cruciaal tekort aan plaats en als het in staat wil blijven om te concurreren om Europees vlak, dan is een uitbreiding noodzakelijk. Het stadion is veel te klein, de supporters hebben niet meer de mogelijkheid naar het stadion te komen als ze niet geabonneerd zijn."

"Waarom het stadion in Anderlecht voor mij zo belangrijk is? Heel simpel : omdat Sporting Anderlecht het imago is van onze gemeente. Je mag gaan waar je wil, als je Anderlecht vermeldt, is de voetbalclub het eerste waar de mensen je over aanspreken. Het maakt onze gemeente beroemd. Het voetbalstadion is ook belangrijk om de buurt waar het gesitueerd is te laten leven. En ook wat het economisch standpunt betreft, moeten we ons geen illusies maken, alle handelaars die zich in de omgeving van het stadion bevinden - en meerbepaald de horeca - leven deels dankzij het stadion. Het zou een ramp zijn voor de buurt mocht het stadion verdwijnen." [TH]       
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties