Interview Verjans en Hilton na RAFC-KVK

Joeri De Ren
| 0 reacties
Verjans en Hilton na RAFC-KVK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We spraken samen met de mensen van www.rafc.be na de wedstrijd met Hilton en Verjans.  Hoe zagen zij de wedstrijd en wat waren hun gevoelens bij het gelijkspel ?  Twee verdedigers aan het woord dus na een wedstrijd waarin de verdediging opnieuw ongeslagen bleef. 

Hadden jullie meer de flanken moeten opzoeken ?

Kirk Hilton : We hebben misschien de ruimte niet volledig benut.  Je zag dat er congestie was in het centrum en dan zijn crosses vaak een goede oplossing om gevaarlijk te zijn en of het centrum open te trekken.  We hebben nog wel een aantal crosses afgeleverd, maar misschien niet genoeg.  Ik denk ook dat de 2 spitsen die ze voorin hielden ons hierin ook wat geremd hebben. 

Hoe kwam dat dan ?  Verraste Kortrijk julie met hun aanpak ?

Gunter Verjans : We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd ging worden waarbij zij de 16-meter volledig zouden afschermen.  Ze speelden enorm behoudend, maar konden toch dreigen dankzij de twee snelle aanvallers die ze voorin hielden.  Eigenlijk heb je zelfs geluk op een bepaald moment dat ze zelfs niet scoren.  Ik denk dat het grootste probleem was dat het ons ontbrak aan creativiteit.  Er was veel inzet en veel goede wil.  Iedereen wilde winnen, maar we creëerden geen grote kansen en namen te vaak de foute beslissing. 

Wat gaat er door je heen tijdens zulk een wedstrijd ?  Hoe beleef je dat ? 

Gunter Verjans : Je hoopt vooral dat er eens een bal goed valt en dat je zoals tegen Mechelen alsnog kan scoren.  Je wil in principe thuis steeds winnen en de punten pakken en als dat niet lukt is dat frustrerend.  Je begint dus gewoon te hopen op de factor geluk. 

Kirk Hilton : Na Mechelen wilden we doorgaan op ons elan.  Je wil niet verliezen, nooit, maar zeker niet na zulk een bonus als die van vorige week. Door vandaag twee punten te laten liggen geef je die bonus eigenlijk terug weg.

Wat betekent dit nu voor de komende week ?   

Gunter Verjans : Uiteindelijk zit je nog altijd goed als je volgende week wint. Met 4 op 6 blijf je op koers. Als we konden, denk ik, tekende we ervoor van op voorhand. We hebben in elk geval de 0 weer weten te houden en dat is een positieve opsteker voor de ploeg. We bewijzen achteraan stevig te staan en nu moeten we dit gewoon verzilveren.

En als je moet terugkijken op je eigen prestatie ? Hoe beoordeel je die ?

Kirk Hilton : Ik vond mezelf te zwak spelen in de tweede helft. Ik koos het verkeerde schoeisel en gleed regelmatig weg. Ik was verre van fantastisch en hoop volgende week terug op volle kracht te spelen.

Tenslotte : hoezeer denk je dat het scenario van vanavond zich nog gaat herhalen ?

Gunter Verjans : Je weet dat iedereen tegen Antwerp een grootse prestatie wil neerzetten. Tegen ons spelen ze allemaal de wedstrijd van het jaar en je moet gewoon met die druk leren omgaan. We gaan nog vel zulke wedstrijden dienen te spelen.

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties