Kop en staart ontmoeten elkaar

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Kop en staart ontmoeten elkaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De teams die zich bovenaan het klassement bevinden, krijgen dit weekend een relatief makkelijke opdracht voorgeschoteld. Leiders Aalst en Bornem spelen tegen de ploegen die de laatste plaats delen. Dat zijn dus Grimbergen en Schoten. Het leidersduo wordt overigens op de hielen gezeten door Opwijk dat Woluwe-Zaventem bekampt.

Opwijk had het vorige week niet onder de markt met Grimbergen. De fysieke paraatheid van Opwijk gaf in de slotfase de doorslag. Wel gingen de drie punten weer naar Opwijk dat een voortreffelijk seizoensbegin afwerkt. Men wil de trend ongetwijfeld gewoon verderzetten. Woluwe-Zaventem viel na een knappe 8 op 12 wat terug en pakte geen punten meer in de afgelopen twee wedstrijden. Tijd dus voor de fusieclub die ondertussen al in de rechterkolom is beland om zich te herpakken.

Eendracht Aalst weet nu ook weer dat het soms moeite kost om thuismatchen te winnen. Twee toppers werden afgehandeld met een 4 op 6 en Aalst staat nog steeds helemaal bovenaan de stand. De wedstrijd tegen Grimbergen zou geen problemen mogen opleveren. Na de ruime zege tegen Woluwe-Zaventem greep Grimbergen vorige week weer naast de punten. Een eerste uitzege zou welkom zijn bij Grimbergen, ook al zou het dan een verrassing van formaat betreffen.

Schoten had wellicht niet gedacht na zes speeldagen laatste te staan. In de voorbije weken kon Schoten er niet veel meer uitslepen dan drie gelijke spelen. Het is dus dringend tijd voor een eerste zege en dat weten ze in Schoten maar al te goed. SV Bornem is echter nog altijd ongeslagen. Op verplaatsing werkte Bornem zelfs tot nu toe een foutloos parcours af. Bornem wilt dan ook absoluut in het spoor van Eendracht Aalst blijven.

Olympia Wijgmaal bleef in de eerste maand van de competitie ongeslagen. Wijgmaal moest recent toch twee nipte nederlagen toestaan. Thuis tegen Lebeke-Aalst wordt er weer volop voor de winst gegaan. Anders dreigt Wijgmaal stilaan in de gevarenzone te belanden. Lebeke-Aalst haspelde de eerste weken af met een 12 op 18 en houdt stand in de subtop. Daar zou de club uiteraard graag blijven en een overwinning in Wijgmaal kan daarbij helpen.

Dilbeek moest vorige week een eerste thuisnederlaag sliken. In een spektakelmatch gaf Dilbeek een 3-1 voorsprong nog helemaal uit handen. Er moest dus het een en ander doorgespoeld worden en zondag zal blijken of dat gelukt is. Eendracht Opstal doet het voorlopig aardig en vestigt zich in de middenmoot. Met een puntendeling zal Opstal zich zondag wellicht wel tevreden stellen.

De balans van Verbroedering Meldert na zes speeldagen: vier draws, twee nederlagen en geen overwinningen. Vooral aan dat laatste moet dus iets gedaan worden. De partij tegen Ukkel lijkt daar een mooie gelegenheid voor te zijn. Vorige week lukte het Kampenhout al om tegen Ukkel zijne eerste overwinning van het seizoen te boeken. Ukkel wil Meldert dat natuurlijk niet gunnen. Ukkel snakt bovendien zelf naar een overwinning. Het is al van de tweede speeldag geleden dat Ukkel eens kon zegevieren.

Berchem is duidelijk onderweg naar de top. De ploeg moest op verplaatsing nog geen puntenverlies toestaan en de laatste thuiswedstrijd werd met afgetekende cijfers gewonnen. Dat scenario wilt Berchem uiteraard herhalen. De ontmoeting met SV Temse eindigde vorig seizoen overigens op 4-0. Toen speelden er echter ook andere factoren mee. Temse geraakt stilaan gelanceerd en hoopt het Berchem erg moeilijk te maken.

Kampenhout kroop vorige week eindelijk uit het dal met een 3-1 thuiszege tegen Ukkel. Die overwinning heeft ongetwijfeld veel deugd gedaan en Kampenhout zal er dan ook alles aan doen om er meteen een tweede thuisoverwinning aan vast te breiden. Rupel Boom zal echter geen geschenken uitdelen. Boom ziet zijn nederlaag tegen Aalst als een erg korte onderbreking van zijn opmars en rekent zondag op de drie punten.       
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties