Willebroek redt nog een punt bij Maldegem

Hendrik De Vriesere

SK Maldegem en Willebroek-Meerhof speelden tegen elkaar in een belangrijk duel in de strijd om het behoud. Dat leverde een spectaculaire partij op.

Al in de eerste minuten kwam Willebroek dicht bij een doelpunt. Op een hoekschop van Budts belandde de bal in de voeten van Jacobs. Die knalde op doel maar kon niet door het pak van spelers geraken. Het leder kwam terug in de voeten van Budts wiens gekruist schot uiteen spatte op de paal. SK Maldegem was gewaarschuwd, op de tiende minuut een doorsteekpas van Twun naar Notte maar dit schot ging over doel. De druk van de thuisploeg werd opgedreven en Willebroek plooide even terug. Telkens het trio Twun, Notte en Welvaert zorgde voor de meeste druk op doel van Van Trier. Het offensief van SK kwam stilaan in tweede versnelling, in de 20' ging een vrije trap van Cornelis voorlangs. Willebroek zag het gevaar komen, zo pakte Blommaert in de 22' de eerste gele kaart in de wedstrijd. Maar dan vreugde in het thuiskamp want net voor het halfuur een mooie aanval, de bal vertrok bij Van Waes die Notte als tussenpunt zocht. De bal werd doorgespeeld naar Welvaert en die maakte er 1-0 van. Na deze goal ging Willebroek op zoek naar de gelijkmaker. Meire bediende beide flanken, maar zonder resultaat. Net voor het rustsignaal werd een pass van Van Waes tegen de netten geduwd door Notte; 2-0. SK Maldegem op rozen na collectief goed voetbal in de eerste 45'. 2-0 bij derust.

Na de koffie bleef Maldegem goed combineren op het middenveld. Toen doelman Van Trier de doorgebroken Nkunku neerhaalde floot de scheidsrechter voor strafschop. Reynaert achter de bal en die maakte er in de 57' 3-0 van. Daarna ging Willebroek wisselen. Budts werd langs de kant geroepen en Janssen ging in het middenveld Meire steun aanbieden. Dat wierp vruchten af want in de 65' op pass van Meire kon Cordier er 3-1 van maken. De druk op het doel van de thuisploeg bleef maar aanhouden. Amper twee minuten later handspel van Sabbe. De bal ging terecht op de stip en Blommaert scoorde de aansluitingstreffer; 3-2 in de 67'. SK Maldegem begon te bibberen op zijn benen en ging wisselen. Twun langs de kant en Roels kwam versterking brengen in de verdedeging. In de 70' een vrije trap voor Willebroek via Meire, maar die werd nipt gered door Braeckman. De partij ging nu zeer hard te keer want in de 73' moesten de bezoekers met 10 man verder. Meire werd van het veld gestuurd met rood wegens protest op een fout die gemaakt werd door Maldegem. Daaruit kwam een vrije trap vanop goed 25 meter met Janssen en Jacobs achter de bal. Eerst genoemde bracht de bal met een klein tikje tot bij Jacobs, die schoot de bal naast de muur en buiten bereik van Braeckman binnen; 3-3. Een wilskrachtig Willebroek dat zijn achterstand ophaalde kon tevreden zijn. De thuisploeg ging op zoek naar de winning-goal via Notte en Van Waes, maar die bal ging over de dwarsligger. Zo bleef SK Maldegem op een 3-3 gelijkspel steken na een riante voorsprong uit handen te geven. [KV]