Léonard wil en mag al weg bij Feyenoord

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Léonard wil en mag al weg bij Feyenoord
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Philippe Léonard ziet het niet meer zitten om na de winterstop bij Feyenoord Rotterdam te blijven. Op Sporza.be liet hij weten dat het beter is dat hij vertrekt.

"Sportief directeur Peter Bosz heeft me al de toestemming gegeven om uit te kijken naar een andere club. De tactiek van Feyenoord ligt me niet. Met drie man achterin spelen met een systeem van individuele mandekking, dat is niets voor mij. Ik speelde in het verleden altijd in zonedekking", aldus de Waal.

Léonard arriveerde in augustus bij de Rotterdamse club, maar hij kwam niet verder dan twee competitiewedstrijden en één Uefacup-treffen. In totaal stond de 32-jarige linksachter amper 165 minuten op het veld. Het dieptepunt voor Léonard was de competitietopper tegen Ajax Amsterdam. In het eerste halfuur werd hij dolgedraaid door een andere Belg, Tom De Mul. Feyenoord-coach Erwin Koeman haalde hem dan ook heel snel naar de kant. Na afloop van die partij vertelde Léonard aan Koeman dat hij niet kan spelen tegen een echte rechtsbuiten.

Feyenoord heeft dus niets tegen een vertrek van de 26-voudig Rode Duivel ondanks een nog doorlopend contract tot 2008. Léonard weet wel dat hij daarmee zijn internationale carrière in gevaar brengt: "Mijn carrière bij de Rode Duivels hangt aan een zijden draadje, maar ik zou graag in beeld blijven", aldus Léonard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties