Ten Cate: 'Werder is maatje te groot'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ten Cate: 'Werder is maatje te groot'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax-trainer Henk Ten Cate berustte gisteren in de 3-0-nederlaag die zijn club gisterenavond leed tegen Werder Bremen. Anders echter dan Belgische trainers, gaf de Nederlander op de NOS een aangeslagen indruk.

"We hebben eigenlijk maar twee goede kansen gehad. Eén in de eerste helft en één in de tweede helft", aldus Ten Cate die meteen een lofzang begon over Werder. "Ze zijn gevaarlijk op hoge ballen, ze hebben veel lengte in de ploeg. Ik moet eerlijk bekennen dat ik 3-0 nog redelijk vind", aldus de Ajax-trainer.

Over zijn eigen manschappen was Ten Cate wel tevreden ondanks alles. "We hebben heel lang met tien man gespeeld. Daarbij misten we nogal wat spelers en moesten we het ook met heel jonge spelers doen. Ik wil de jonge gasten (Mitchell Donald en Vurnon Anita, nvdr) dan ook complimenteren met hun prestatie want ze hebben er alles aan gedaan. Het team knokte voor wat het waard is, maar dat was niet genoeg. Werder is een maatje te groot. Met al onze vaste mensen zou het al moeilijk geweest zijn, laat staan met al die wijzigingen. Vergeet niet dat Werder één van de beste ploegen van Duitsland is, zoniet de beste." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties