Houwaart in juni weg bij STVV

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Houwaart in juni weg bij STVV
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Henk Houwaart zal op het einde van dit seizoen opstappen bij Sint-Truiden VV. De Nederlander wil niet langer in Limburg blijven na de kritiek die hij de voorbije dagen te slikken kreeg. Dat zegt hij vandaag in de krant Belang van Limburg.

François Laureyssen, technisch adviseur bij de club, klapte uit de biecht na een onderhoud met sportief directeur Guy Mangelschots en Houwaart zelf. Die openlijke kritiek schoot de Hagenees in het verkeerde keelgat. "Een aanval in de pers opzetten nadat er feitelijk niets gebeurd is: als je klasse hebt, doe je zoiets niet. Toen ik de krant las, zakte mijn broek bijna af. Die kritiek was helemaal niet de teneur van de vergadering. Ik ben al 31 jaar trainer. Ik ben professioneel genoeg om mijn werk hier af te maken", aldus Houwaart.

"Ik verlaat Sint-Truiden op het einde van dit seizoen. Ik heb mijn conclusies al getrokken. In deze omstandigheden 350 kilometer per dag met de auto rijden, heeft geen zin", aldus Houwaart die in november de op non-actief gestelde Thomas Caers opvolgde op Staaien. Mangelschots wil nog niet te veel op de zaken vooruitlopen: "We laten deze zaak best een aantal weken bezinken. Dan kijk Henk wellicht anders naar de zaken en wil hij zich misschien nog bedenken", aldus de sportief directeur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties