Blatter heeft weer een ideetje

Blatter heeft weer een ideetje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Zwitserse FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft nog maar eens een nieuw ideetje gelanceerd om het voetbal in zijn ogen te verbeteren. Deze keer wil hij het aantal assistent-scheidsrechters verdubbelen van twee naar vier. 

Blatter maakte zijn nieuw plan duidelijk in het Zwitserse voetbalblad Eurosoccer. In een interview zegt Blatter dat hij vindt dat het niveau van de assistent-scheidsrechters de afgelopen jaren flink gestegen is, maar hij vindt dat de scheidsrechters veel te diagonaal geörienteerd zijn. Een tweede assistent-scheidsrechter aan elke kant moet daaraan verhelpen. Met vier assistenten en oortjes kan de scheidsrechter zich dan beter op de bal concentreren. Blatter wil zijn voorstel alleszins voorleggen aan het International Board die instaat voor de bepaling en/of wijziging van spelregels in het voetbal.

Blatter deed in het verleden al vaker opmerkelijke voorstellen. Hij wilde al eens de doelen vergroten om de voetbalsport aantrekkelijker te maken met meer doelpunten. Verder denkt Blatter ook aan een replay van een WK-finale mocht die op een gelijke stand eindigen en pleitte hij voor een wet die een maximaal aantal buitenlanders per club zou bepalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties