Celstraf na kritiek op scheidsrechter?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Celstraf na kritiek op scheidsrechter?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste jaren komt er steeds meer kritiek op de scheidsrechters. De Belgische refs doen het internationaal uitstekend, maar worden in de eigen competitie bedolven onder alle zonden ter wereld. Dit weekend lag Jean-Baptist Bultynck na Lokeren-Anderlecht zwaar onder vuur. Roger Lambrecht, voorzitter van Lokeren, verweet hem na rust alles in het voordeel van Paarswit te fluiten.   

Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen is de aanhoudende kritiek beu. Bij aanvang van het seizoen vroeg hij nog aan trainers en spelers om meer respect te hebben voor de scheidsrechters en minder openlijk kritiek te uiten. Nu wil hij wel heel ver gaan om zijn refs te beschermen. In Frankrijk worden scheidsrechters beschermd door een wet. Hierdoor riskeren aanvallers tot 30000 euro boet en een celstraf. Jeurissen wil ook in België zo'n wet zien. 

Opvallend is dat de techniek bestaat om scheidsrechters een handje toe te steken. Met tv-beelden kan men simpel en snel ingrijpen bij betwistbare fases. Het systeem wordt reeds gebruikt in verschillende sporten en zou zonder problemen in het voetbal kunnen worden ingevoerd. Een wedstrijd moet slechts enkele seconden stilgelegd worden terwijl de vierde official de beelden bekijkt. Vaak duurt het nu langer eer de partij kan hervatten na het uitdoven van het protest. In het tennis wordt sinds kort de Hawk-Eye gebruikt bij twijfelgevallen. Het hielp al veel nodeloze discussies vermijden. Maar leeft het voetbal niet voor een deel op door die controverse rond scheidsrechterlijke beslissingen?



    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties