Club Brugge wint reserventopper tegen Anderlecht

Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft maandagavond de reserventopper tegen Anderlecht winnend afgesloten. Club ging op de Heizel met 0-1 winnen en neemt zo de leiding over van de aartsrivaal.

Het was Club Brugge dat in de eerste helft het spel bepaalde. Op slag van rust kwam ook Anderlecht eventjes opzetten, maar doelpunten vielen er niet. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

In de tweede helft viel er wel een doelpunt, al moest men daarvoor wel wachten tot de 77e minuut. Onal profiteerde van mistasten in de Brusselse verdediging en bracht Club zo 0-1 voor. Anderlecht probeerde nog terug te vechten, maar kon -zelfs na de uitsluiting van Olivier De Cock- niet meer scoren.

Beloftentrainer Gert Verheyen wint zo met Club op het veld van Anderlecht. Daardoor neemt het team van Verheyen de leiding over van de Brusselaars. Club Brugge telt nu één punt meer dan Anderlecht.