Analyse Atlético Madrid grote winnaar

Daniel V G
Atlético Madrid grote winnaar

De 26ste speeldag is afgerond en Atlético Madrid is als grote winnaar uit de bus gekomen. Atléti was tenslotte de enige ploeg van de top tien die kon winnen. Merkwaardig is dat vijf van de tien wedstrijden geëindigd zijn op een 1-1 gelijkspel.

Atlético Madrid is in de Primera División dé grote winnaar van deze speeldag. Met een 2-0 overwinning ten koste van Deportivo heist het zichzelf naast stadsgenoot Real Madrid in de stand. Real Madrid liet de overwinning in de laatste minuut uit handen glippen wanneer Barcelona-speler Lionel Messi een hattrick en meteen ook de 3-3 eindstand vastlegde.

Sevilla speelde een slechte wedstrijd tegen degradatiekandidaat Gimnàstic de Tarragona. In totaal had Sevilla twee kansen waarvan één een afgekeurd doelpunt van Kanouté. Gimnàstic speelde enorm aanvallend met als resultaat dat Javier Portillo de 1-0 eindstand op het scorebord zette. Sevilla moet door het verlies FC Barcelona naast zich dulden. Valencia liet op zijn beurt een uitstekende kans liggen om dichter te komen bij de leidersplaats. Na een half uur spelen stond Valencia 1-0 achter op Osasuna. Wanneer Angulo in de 80ste minuut zijn tweede geel zag, leek de wedstrijd helemaal hopeloos. Toch kon Fernando Morientes in de laatste minuut de gelijkmaker scoren. Valencia komt zo tot op drie punten van de leiders.

In de degradatiezone wonnen laatste en voorlaatste Real Sociedad en Gimnàstic respectievelijk hun wedstrijd en deden zo een goede zaak in de degradatiestrijd.