Australië denkt aan Van Gaal

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Australië denkt aan Van Gaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens de Australische krant The Age heeft Australië Louis Van Gaal benaderd om het land naar de eindronde van het WK 2010 in Zuid-Afrika te leiden. Australië ziet in Van Gaal de perfecte kandidaat.

Van Gaal zou het aanbod overigens serieus nemen. De huidige coach van AZ heeft in het verleden al meerdere keren aangegeven dat hij ooit als bondscoach aanwezig wilde zijn op een wereldkampioenschap. Van Gaal liep destijds met het Nederlandse nationale elftal het WK van 2002 mis door pas derde te eindigen in zijn poule na Portugal en Ierland.

Ondanks de interesse van Van Gaal hoeft Australië niet te denken dat het de ex-trainer van Ajax Amsterdam en FC Barcelona zomaar zal kunnen contracteren. "Ik ben altijd geïnteresseerd in opwindende banen zoals bondscoach zijn van Australië. Maar ik heb nog andere opties en ik denk dat er landen zijn van een hoger niveau. Argentinië en Spanje zijn bijvoorbeeld beter", aldus Van Gaal die aangeeft ook erg ambitieus te zijn.

Het contract van Van Gaal bij AZ loopt nog tot de zomer van 2008, maar hij is niet de enige kandidaat van de Australische voetbalbond. Het land zoekt een trainer met naam en wil zijn tijd nemen om een waardige opvolger voor Guus Hiddink te vinden. Zolang die opvolger er niet is, is het Graham Arnold (ex-Charleroi) die als bondscoach functioneert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties