Analyse Inter brengt Milan in lastig parket

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Inter brengt Milan in lastig parket
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door de overwinning in de 'Derby della Madonnina' is Inter weer wat dichter bij de Scudetto gekomen. AC Milan moet daarentegen weer zwaar achtervolgen.

Inter haalde het verdiend van AC Milan en wijst de stadsgenoot terug in de stand. De Rossoneri zagen Lazio 3 punten uitlopen en staan ook nog steeds op 6 punten van Palermo. Ook Empoli gaat Milan nog vooraf. Fiorentina volgt op slechts 4 punten van de Rossoneri.

Ook Ronaldo (foto) kan niet verhelpen dat AC Milan tot het einde van het seizoen zal moeten strijden voor een plaats in de voorronde van de Champions League. Na een knappe reeks van 15 wedstrijden zonder nederlaag, waardoor de ploeg van Ancelotti weer volop meedeed, was de nederlaag tegen Inter een afknapper en misschien wel een mentale klap. Binnenkort moet Milan naar Roma en een nieuwe nederlaag kan de kansen op de topvier gevoelig hypothekeren.

Lazio staat plots derde. De Biancocelesti gingen winnen bij Reggina en lijken over genoeg kwaliteit en maturiteit te beschikken om die plek vast te houden tot het einde van het seizoen. Wanneer Rocchi en Pandev niet draaien, is er altijd nog Makinwa om een goaltje mee te pikken.

AS Roma nam de opdracht tegen Udinese ernstig en haalde het makkelijk. Spalletti zal erover waken dat de Giallorossi die tweede plaats zeker niet meer afgeven en met 11 punten voorsprong op stadsgenoot Lazio kunnen Totti en Co. wel tegen een stootje.

In Palermo - Fiorentina ging alle aandacht naar de (of het gebrek aan) fair play. Mutu scoorde, nadat Guana geblesseerd op de grond viel en zo de bal aan de Roemeen verloor. Trainer Guidolin was furieus en veegde collega Prandelli de mantel uit. De ruzie ging na de wedstrijd onverminderd verder. Toen de Rosaneri al met zijn tienen stonden, slaagden ze er toch nog in de gelijkmaker te scoren. Die gelijkmaker kwam van de voet van youngster Cavani (foto). De Uruguayaan trapte heerlijk voorbij Frey. Misschien heeft Palermo nu eindelijk de waardige stand-in voor Amauri gevonden.

Empoli verloor, na een bijzonder sterke eerste helft, toch nog twee punten tegen Livorno. Het kunnen bij de eindafrekening wel eens dure punten worden. Voorlopig staan de Azzurri er nog goed voor, maar wanneer het er echt om gaat spannen, kunnen de 'groten' altijd iets meer. Het zou jammer zijn voor de ploeg van Cagni om na zo'n topseizoen met lege handen over te blijven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties