Fred alsnog Europees geschorst

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Fred alsnog Europees geschorst
Foto: © SC

De Europese voetbalbond UEFA heeft de Braziliaanse aanvaller Fred alsnog geschorst voor drie wedstrijden. De spits van Olympique Lyon werd op basis van televisiebeelden geschorst. Hij had een elleboogstoot uitgedeeld aan Christian Chivu, de Roemeense verdediger van AS Roma. Beide ploegen stonden tegenover elkaar in de achtste finales van de Champions League.

Het was in de thuiswedstrijd dat Fred zijn boekje te buiten ging. Olympique Lyon stond toen al op een kansloze 0-2-achterstand nadat het in Rome nog een scoreloos gelijkspel uit de brand kon slepen. Een gefrustreerde Fred gaf Chivu een elleboogstoot waarna die met een neusbreuk van het veld moest. De Spaanse scheidsrechter van dienst zag het voorval niet en kon Fred dus ook niet bestraffen.

De schorsing betekent dat Olympique Lyon het de eerste drie volgende Europese wedstrijden volgend seizoen zonder Fred zal moeten rooien. Wellicht worden dat de eerste drie groepsduels van de volgende Champions League want Lyon is goed op weg om nog maar eens Frans landskampioen te worden. Ook Chivu heeft nog steeds last van het incident wat om die reden is de ex-Ajacied er niet bij in de interland van Roemenië tegen Nederland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties