Nultransfer Ayala in de maak

Dries Olaerts
| 0 reacties
Nultransfer Ayala in de maak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het moet zelden vertoond zijn, een voetballer die een transfer maakt en meteen teruggekocht wordt door zijn vroegere club. Nog opmerkelijker wordt het wanneer de speler zelfs geen seconde in actie kwam voor zijn 'nieuwe werkgever'. De betrokkene in deze affaire luistert naar de naam Roberto Ayala.

Aanleiding tot de hele vaudeville is een dispuut tussen de Argentijnse international en zijn huidige club Valencia. De verdediger kwam in augustus 2006 een contractverlenging tot 2009 overeen met de clubleiding. Deze laatste partij liet echter na deze mondeling overeenkomst te bezegelen, waardoor Ayala zich zwaar in zijn eer aangetast voelde. De speler in kwestie, die reeds sinds 2000 in Mestalla speelt, had immers gehoopt zijn carrière daar te kunnen afsluiten.

In een Zuiderse furie tekende de Zuid-Amerikaan vervolgens bij concurrent Villarreal, waar heel wat landgenoten van hem actief zijn. Valencia erkent nu echter zijn fout, en wil de populaire speler kost wat kost behouden. Men zou zelfs zes miljoen euro én een gevoelige loonsverhoging veil hebben om het toekomstige contract van Ayala af te kopen. De speler zelf staat alvast niet weigerachtig tegenover de plannen van zijn club. De voorzitter van Villarreal daarentegen is er nog steeds van overtuigd dat Ayala vanaf komende zomer bij de gele onderzeeër te bewonderen zal zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties