FC Kopenhagen loopt verder uit

viki meeuwis

Zondag werd de 24e speeldag in de SAS-Ligaen afgewerkt. Daarin stond onder andere de topper tussen FC Kopenhagen en OB op het programma. Het was ook uitkijken naar wat degradatiekandidaten Vejle en Silkeborg deden. Deze wedstrijden waren zowat de laatste strohalm voor heb. Zaterdag speelden AaB en Brøndby tegen elkaar waarbij Brøndby voor de zoveelste keer een uitnederlaag leed.

FC Kopenhagen – OB: 4-2
Ailton schoot de thuisploeg al na tien minuten op voorsprong. In de daaropvolgende achttien minuten zorgde Michael Silberbauer voor de 2-0 en Hjalte Bo Nørregaard voor de 3-0 via een strafschop. Daarmee leek de wedstrijd nog voor het half uur gespeeld maar toen maakte Michael Gravgaard een owngoal waardoor de stand op 3-1 kwam te staan. Luttele minuten later kon Bechera Oliveira de stand op 3-2 brengen en brak daarmee de wedstrijd terug open.

Na de rust lukte het Silberbauer om de 4-2 te scoren. Dat doelpunt kwam er na een fout van Chris Sørensen in de verdediging van OB die de bal verloor. Het was meteen Silberbauers zevende doelpunt in drie matchen voor FC Kopenhagen.

FC Kopenhagen staat nu op 57 punten, elf meer dan FC Midtjylland dat er 46 heeft. Er zal al een klein mirakel aan te pas komen wil een ploeg Kopenhagen van de landstitel afhouden.

Vejle – Randers FC: 0-2
Vejle had een mooie gelegenheid om de hun kansen op eerste klasse terug leven in te blazen in de wedstrijd tegen Randers want de bezoekers konden maar over de helft van hun vaste basiself beschikken. De andere helft was ofwel geblesseerd ofwel geschorst. Niettemin was het Randers dat met de drie punten aan de haal ging na een duidelijke 2-0 zege. Op het half uur bracht Kenneth Møller Pedersen de bezoekers op voorsprong na een penalty.
Kort na de rust moest Vejle tot overmaat van ramp nog met tien verder toen Brian Nielsen rood kreeg na een serieuze uitdaging richting scheidsrechter. Tien minuten later kon Thomas Dalgaard de stand opvoeren tot 2-0 in het voordeel van Randers. Door dit verlies blijft Vejle onderaan op elf punten hangen en lijkt tweede klasse weer een stap dichterbij te komen.

Esbjerg – AC Horsens: 0-1
Zes wedstrijden, geen enkele zege en slechts drie punten uit die zes wedstrijden, dat was wat Esbjerg dit voorjaar in de terugronde wist te bereiken. Ook in de wedstrijd tegen Horsens moesten ze het onderspit delven. Een doelpunt van Henrik Hansen in de twintigste minuut duwde Esbjerg nog wat dieper in de put.

FC Midtjylland – FC Nordsjælland: 1-1
Midtjylland domineerde het meeste in de eerste helft waarbij ze veel goede kansen konden afdwingen, vooral vanop de linkerkant waar Simon Poulsen goed speelde. Het zou echter duren tot de toegevoegde tijd in de eerste helft kwam Midtjylland op voorsprong. Een schot van Simon Poulsen werd afgeweerd door keeper Kim Christensen. De bal kwam bij Frank Kristensen terecht bij Claus Madsen die de bal makkelijk in een open doel schoot.
Na de rust begon de thuisploeg het best maar stillaan kwamen de bezoekers beter in het spel en in de 71e minuut kwam de gelijkmaker. Morten Nordstrand scoorde op aangeven van Allan Olesen.

Viborg FF – Silkeborg IF:2-1
Viborg wist makkelijk te winnen van Silkeborg. Al op het kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong door Steffen Højer. Silkeborg had het al moeilijk maar in de tweede helft duwde Muomaife nog wat dieper in de put. Silkeborg gaf niet op en in de 68e minuut kon Vestergaard de eer redden maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet. Door dit verlies lijkt degradatie onafwendbaar voor Silkeborg.