Voetbalkrant brengt Nederlandse titelstrijd live!

Voetbalkrant brengt Nederlandse titelstrijd live!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italië, Frankrijk en Schotland kennen hun kampioen. In Engeland, Portugal en Turkije lijken Manchester United, Porto en Fenerbahçe een serieuze optie op de titel genomen te hebben. In Duitsland blijft alles spannend, na het verlies van Schalke op vrijdag. Spanje en België moeten eveneens lang wachten om te weten of Barcelona en Anderlecht zichzelf kunnen opvolgen. Maar nergens ontwikkelt zich het duel om de kampioensschaal tot zo'n spannende nek-aan-nek-race als bij onze noorderburen. Voetbalkrant brengt de laatste speeldag van de Eredivisie morgenmiddag live tot bij u...

AZ Alkmaar
, Ajax Amsterdam en PSV Eindhoven. Met nog één speeldag te gaan telt de Nederlandse Eredivisie maar liefst drie kandidaten voor de titel. Maar zelfs: de drie topclubs vergezellen elkaar op de eerste plaats van de rangschikking. Voor favoriet AZ is de opdracht simpel: een zege op het veld van Excelsior Rotterdam volstaat in normale omstandigheden voor het kampioenschap, en het daarbij horende ticket voor de Champions League-groepsfase. 

Eerste achtervolger Ajax moet dus hopen op een misstap van Louis van Gaal en de zijnen. Hoewel ze in Amsterdam nog rotsvast geloven in een reusachtige overwinning op het veld van Willem II (Ajax moet een achterstand van 6 doelpunten goedmaken tegenover AZ), lijkt dat een onwaarschijnlijk parcours. Ter illustratie: als de Alkmaarders in Rotterdam een 0-1 zege boeken, dienen de Ajacieden al met 0-8 afstand te nemen in Tilburg.

Het verhaal van PSV, de derde kandidaat, is inmiddels bekend: in januari nog tien punten voorsprong op de nummer twee, drie maanden later niet meer dan een outsider voor de titel - het zal je maar overkomen. Heel Eindhoven is inmiddels vertwijfeld. Ronald Koeman, die afgelopen zomer wonderdokter Guus Hiddink opvolgde, voelt een gebrek aan vertrouwen, terwijl Patrick Kluivert in de pers openlijk het tactisch beleid van zijn coach aanklaagt. Het enige wat het seizoen van de Eindhovenaren nog kan redden, is een ticket voor de Champions League. 

Dat kan natuurlijk door het winnen van de play-offs (een mini-toernooi waarin de nummers 2 tot 5 voor een plaats op het kampioenenbal strijden), maar veel mooier zou het verlengen van de landstitel zijn. Daarvoor moet PSV wel hopen op puntenverlies van AZ én moet het met twee doelpunten meer afstand nemen van Vitesse dan Ajax van Willem II. Bij een ex aequo in doelsaldo halen de Amsterdammers het immers op basis van de onderlinge duels. Een overzicht:

AZ wordt kampioen als...- Het wint van Excelsior en Ajax en PSV maken qua doelsaldo geen resp. 7 en 9 eenheden goed.
- Het wint van Excelsior en Ajax en PSV laten punten.

Ajax wordt kampioen als...- Het wint van Willem II en qua doelsaldo 7 eenheden goedmaakt op AZ.
- Het wint van Willem II, AZ punten laat liggen bij Excelsior en PSV qua doelsaldo geen 2 eenheden goedmaakt.
- Het wint van Willem II en AZ en PSV punten laten liggen.

PSV wordt kampioen als...- Het wint van Vitesse en qua doelsaldo 9 en 2 eenheden goedmaakt op resp. AZ en Ajax.
- Het wint van Vitesse, AZ punten laat liggen bij Excelsior en het qua doelsaldo 2 eenheden goedmaakt op Ajax.
- Het wint van Vitesse en AZ en Ajax punten laten liggen.


Om u volledig op de hoogte te houden van de race om de Nederlandse titelschaal, brengt Voetbalkrant.com dan ook een hele zondagmiddag live verslag uit van de wedstrijden. Er is naast Excelsior-AZ, Willem II-Ajax en PSV-Vitesse ook aandacht voor Feyenoord-Heerenveen, een rechtstreeks duel om de vijfde plaats en dus het laatste ticket voor de Champions League-playoffs. De wedstrijden worden op gang gefloten om 14.30u en vanaf 14.00u kunt u live inschakelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties