Programma-overzicht Prime Sport

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Programma-overzicht Prime Sport
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naar goede gewoonte brengt Voetbalkrant voor u het programma-overzicht van Telenets betaalzender Prime Sport.

LIVE VOETBAL

Zaterdag 12 mei om 15u10 op PRIME SPORT

BUNDESLIGA: DORTMUND – SCHALKE 04, MATCH VAN DE WEEK
We zijn nog niet bekomen van de thriller in Nederland, of er staat ons weer zo’n scenario te wachten. Dit keer is de Duitse Bundesliga het strijdtoneel. Toch kan Schalke dit weekend kampioen worden, maar dan moet Stuttgart verliezen, mag Bremen niet winnen, en moet het zelf de derby van het Ruhrgebied winnen. Niet zo eenvoudig als je weet dat Dortmund recent 9 op 9 haalde… Dortmund – Schalke 04, onze Match van de Week, met commentaar van Luc van Doorslaer. Robin Janssens polst in de studio naar de analyse van Gunter Jacob. Heruitzending om 19u25 op PRIME SPORT2, zondag om 08u55 op PRIME SPORT en om 12u10 op PRIME SPORT2.

Zaterdag 12 mei om 19u55 op PRIME SPORT

PRIMERA DIVISION: REAL MADRID - ESPANYOL

Door de overwinning tegen Sevilla, wipte Real zondag over Sevilla naar de tweede plaats. Grote verantwoordelijke daarvoor was de Nederlander Ruud van Nistelrooy, die dankzij z’n twee goals topschutter wordt in Spanje. Ook zijn coach, Fabio Capello, wilde voor de gelegenheid eens meedoen aan de goed-nieuws-show. Hij toonde zich uitermate tevreden met de prestatie van z’n spelers, en noemde de wedstrijd tegen Sevilla zo goed als perfect. Aan hen nu om dat vertrouwen niet te schaden… Real Madrid – Espanyol, het commentaar is van Gui Polspoel. Heruitzending zondag om 12u25 op PRIME SPORT.

Zaterdag 12 mei om 21u55 op PRIME SPORT

PRIMERA DIVISION: SEVILLA - RECREATIVO

Sevilla mag z’n tweede plaats dan al hebben moeten afstaan aan Real, lang is dat niet in de hoofden van de spelers blijven hangen. Na de 0-3 uit de heenwedstrijd verzekerde Sevilla zich woensdag dankzij een nieuwe 2-0 zege van een finaleplaats in de Copa del Rey. Toch mag het allesbehalve op z’n lauweren rusten in de Primera Division, want Valencia volgt in de stand maar op 2 punten… Sevilla – Recreativo, met commentaar van Wim Heidbüchel. Heruitzending zondag om 14u10 op PRIME SPORT.

Zaterdag 12 mei om 15u25 op PRIME SPORT2

BUNDESLIGA: BOCHUM – STUTTGART

Bochum is een ploeg in vorm. Met 9 op 9, waaronder een 2-1 zege tegen leider Schalke, maakt het zelfs nog een kans op Europa: slechts 3 punten scheidt de ploeg van Europees voetbal. Bovendien kan het nog een woordje meespreken in het titeldebat, wanneer het zaterdag eerste achtervolger Stuttgart ontvangt. Als Stuttgart minstens één puntje pakt, is Schalke dit weekend zeker nog geen kampioen… Bochum – Stuttgart, het commentaar is van Carlo Wilmots. Heruitzending om 17u40 op PRIME SPORT. Maandag om 07u10 opnieuw op PRIME SPORT en om 10u25 op PRIME SPORT2.

Zaterdag 12 mei om 17u40 op PRIME SPORT2

BUNDESLIGA: BREMEN – FRANKFURT
Zondag 13 mei om 15u55 op PRIME SPORT

PREMIER LEAGUE: MAN. UNITED – WEST HAM (open stadion)Winst en verlies liggen dicht bij elkaar. Zaterdag stopte Van der Sar in extremis een penalty van Darius Vassell, waardoor United alsnog nog de drie punten pakte. Eén dag later gaat de strafschop van Gilberto wél binnen, en slaagt Chelsea er niet meer in de scheve situatie recht te zetten… Maar Man. United kroonde zich op die manier wel tot kampioen, en mag het eigen publiek nog een laatste keer verwennen. Man. United – West Ham, met commentaar van Wim Heidbüchel. Heruitzending om 18u25 op PRIME SPORT2, en zondag om 07u op PRIME SPORT.

Zondag 13 mei om 18u55 op PRIME SPORT

PRIMERA DIVISION: BARCELONA – BETIS

Het gonst de jongste weken en maanden van de transfergeruchten in Barcelona. Eén van de vaak genoemde namen is die van spits Samuel Eto’o. Deze week werd de Kameroener aan Man. United gelinkt, maar de kersverse Engelse kampioen haakte af na het horen van het transferbedrag: Barcelona hangt immers een prijskaartje van maar liefst 55 miljoen euro rond z’n nek. Het ziet er dus naar uit dat Eto’o nog een tijdje voor Barça mag scoren… Barcelona – Betis, met commentaar van Gui Polspoel. Heruitzending om 22u25 op PRIME SPORT2. Maandag om 09u op PRIME SPORT en om 11u op PRIME SPORT2. 

Zondag 13 mei om 14u25 op PRIME SPORT2

EREDIVISIE: AJAX - HEERENVEEN

In de strijd om het tweede Champions League ticket liet Ajax zich woensdag wat verrassend ringeloren door Heerenveen. Niet Afonso Alves dit keer, maar wel de Zweed Lasse Nilsson zette zijn ploeg met een magistraal hakje op een 1-0 voorsprong. De gelijkmaker kregen de Amsterdammers niet meer voorbij onze landgenoot Vandenbussche, zodat Ajax met het mes op de keel aan de aftrap van de terugmatch zal verschijnen. Ajax – Heerenveen, met commentaar van Bram Lambert. Heruitzending maandag om 14u30 op PRIME SPORT2 en om 16u10 op PRIME SPORT.

Zondag 13 mei om 16u25 op PRIME SPORT2

EREDIVISIE: AZ - TWENTE

Nadat het de titel op dramatische wijze had verloren op de allerlaatste speeldag, zag AZ zondag ook nog eens de beker door zijn vingers glippen. De Champions League playoffs zijn daardoor meer dan ooit een laatste reddingsboei voor de Alkmaarders. Maar een dubbele opdracht tegen Twente, dé revelatie van de reguliere competitie, oogt niet makkelijk. Al moet de uitgangspositie (1-1) hen wel vertrouwen geven. Het commentaar bij AZ – Twente is van Wilfried Mostinckx. Heruitzending maandag om 16u15 op PRIME SPORT2 en om 17u55 op PRIME SPORT.

Dinsdag 15 en donderdag 17 mei om 21u op PRIME SPORT

BRAZILIAANS VOETBAL:

Nu Santos zich tot kampioen van de staat São Paulo heeft gekroond, kan Romario eindelijk op zoek naar z’n 1000e doelpunt. Vanaf zaterdag 12 mei gaat de Braziliaanse competitie immers opnieuw van start. Maar beginnen doen we met de regerende kampioen São Paulo, die het in zijn eerste wedstrijd opneemt tegen het nummer 8 van vorig jaar. Donderdag serveren we het duel tussen Flamengo en Palmeiras: Dinsdag 15 mei

São Paulo – Goias om 21u op PRIME SPORT. Het commentaar is van Tim Wielandt. Heruitzending om 23u op PRIME SPORT, en woensdag om 08u, 10u15, 17u15 en 21u opnieuw op PRIME SPORT. Donderdag 17 mei

Flamengo – Palmeiras om 21u op PRIME SPORT. Commentaar is van Gui Polspoel. Heruitzending vrijdag om 08u, 10u15 en 17u25 op PRIME SPORT.

VOETBAL SAMENVATTINGEN

Woensdag 16 mei om 23u op PRIME SPORT
FINALE UEFACUP: SEVILLA - ESPANYOL

Naast de talrijke live-wedstrijden heeft PRIME SPORT deze week ook nog een zeer boeiende samenvatting van de Uefacup-finale voor jullie in petto. Voor het eerst staan met Sevilla en Espanyol twee Spaanse ploegen tegenover elkaar in de finale van ‘Europabeker II’. Kan Sevilla zichzelf opvolgen, of zorgt Espanyol vanuit z’n rol van underdog voor de verrassing? Bram Lambert vertelt het u. Heruitzending om 23u30 op PRIME SPORT en om middernacht op PRIME SPORT2. Donderdag om 08u, 09u45 en 11u30 op PRIME SPORT.

VOETBALMAGAZINES

Vrijdag 11 mei om 19u10 op PRIME SPORT
PREMIER LEAGUE & BUNDESLIGA PREVIEW SHOW

Vrijdagavond, een tot de nok gevuld voetbalweekend staat voor de deur. De kans bestaat dat u door het bos de bomen niet meer kan zien. Daarom willen wij wat klaarheid scheppen en blikken wij vooruit op de Premier League en de Bundesliga. Een half uur voorbeschouwingen en reportages, met spelers en trainers aan het woord: zo weet u wie en wat u mag verwachten. De Premier League Preview Show, vrijdag om 19u10. De Bundesliga Preview Show volgt om 20u. Heruitzendingen van beide programma’s zijn er de hele avond lang op PRIME SPORT. Ook op zaterdagochtend en -middag zijn er heruitzendingen.

Zaterdag 12 mei om 12u10 op PRIME SPORT
CHAMPIONS LEAGUE MAGAZINE

Wierook, mirre, hemelse gezangen en sterren. Da’s de onaardse sfeer waarin de Champions League baadt. Hoog tijd om die voetbalvedetten weer met hun twee voeten in de grasmat te planten. En dat doet Champions League magazine. U krijgt portretjes van topvoetballers, maar ook markante feiten en voorbeschouwingen op de terugwedstrijden uit de kwartfinale van de beste competitie ter wereld. Het Champions League magazine, zaterdag om 12u10 op PRIME SPORT. Heruitzending om 14u en 19u25 op PRIME SPORT en om 21u30 op PRIME SPORT2.

Zondag 13 mei om 11u55 op PRIME SPORT
TORGALA

Gesmeed in de hoogovens van het Ruhrgebied, ingeblikt met Duitse Grundlichkeit en via de Oostzee verscheept tot op uw bord. Meine Damen und Herren, zondagmiddag krijgt u een matinee-voorstelling van de Bundesliga-sterren. Alle zaterdag (of vrijdag) gespeelde matchen passeren de revue. En natuurlijk is er aandacht voor de Belgen, met vooral oog voor Daniël Van Buyten in München. Torgala, zondagmiddag om vijf voor twaalf. Onze presentatrice is Tania Prinsier. Heruitzending om 13u55 op PRIME SPORT2.

Zondag 13 mei om 21u30 op PRIME SPORT2
KICK’n’RUSH

Kick’n’Rush, da’s van hetzelfde kaliber als rock’n’roll. Swingend en sexy, onvervalst Angelsaksisch, en een adrenalinestoot recht in het hart. Deze week staan onder meer Man. United – West Ham en Chelsea – Everton op het menu. Tim Wielandt kruipt op de stoel van presentator. Kick’n’Rush, het beste magazine over de Premier League, zaterdag om 21u30 op PRIME SPORT2. Heruitzending om 22u55 op PRIME SPORT en om 00u10 op PRIME SPORT2.

Maandag 14 mei om 20u op PRIME SPORT
BVO

Het Buitenlands Voetbaloverzicht is onze wekelijkse afspraak met de voetbalsterren. Robin Janssens is uw gastheer. In een dik uur fietst hij door de hoogtepunten uit de Bundesliga, de Ligue 1, de Eredivisie, de Primera División en de Premier League.

PREMIER LEAGUE Overzicht van de achtendertigste speeldag met o.m. Man. United – West Ham.

PRIMERA DIVISION Overzicht van de vierendertigste speeldag met o.m. Real Madrid – Espanyol, Sevilla – Recreativo, Barcelona – Betis en Valencia - Zaragoza.

BUNDESLIGA Overzicht van de drieëndertigste speeldag met o.m. Dortmund - Schalke 04, Bochum – Stuttgart en Bremen - Frankfurt.

EREDIVISIE Overzicht van de terugwedstrijden van de eerste ronde uit de Champions League-playoffs met o.m. Ajax – Heerenveen en AZ – Twente.

U krijgt ook nog een overzicht van ons rijk sportaanbod en de rubriek waar niemand genoeg van krijgt: "het doelpunt van de week". BVO heeft nog altijd heruitzendingen, dus kansen genoeg: maandag om 21u30 op PRIME SPORT2 en om 23u op PRIME SPORT, dinsdag om 08u, 11u, 17u en 20u opnieuw op PRIME SPORT.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties