Moeskroen: 'Leekens gebruikte ons'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Moeskroen: 'Leekens gebruikte ons'
Foto: © SC

Excelsior Moeskroen heeft op een persconferentie bij monde van voorzitter Philippe Dufermont gereageerd op de heisa rond Georges Leekens. "Ik heb tien dagen onderhandeld met Georges Leekens. Er was wat spanning tussen Gent en Leekens en voor ons bezit hij het ideale trainersprofiel. De onderhandelingen waren niet makkelijk en de beslissing werd telkens uitgesteld. Tot maandag, toen we er uitgeraakt waren. Achteraf bekeken was het misschien voortvarend, noem het een jeugdzonde, om het mondelinge akkoord in de pers te gooien", aldus de speciaal uit Spanje overgekomen Dufermont in Het Nieuwsblad.

"Tijdens de onderhandelingen wist ik dat Leekens zijn voorzitter nog op de hoogte moest brengen, maar toen hij maandag akkoord ging, dacht ik dat Ivan De Witte het nieuws al wist. De afspraak met Leekens was dat hij hier, nu, zijn contract zou tekenen, maar gisterenavond kreeg ik een telefoontje dat de deal niet doorging. Ik ben er zeker van dat ik, mocht ik opbieden, Leekens alsnog had kunnen overhalen naar Moeskroen te komen maar voor mij was het genoeg", ging Dufermont verder.

"Ik heb de indruk dat Georges ons gebruikt heeft om in Gent te krijgen wat hij wilde. Aan opbod wilde ik niet doen. Zijn niet geringe opstappremie, zijn loonplaatje, nieuwe spelers en dan nog eens opbieden, voor mij was het stop. Ik wens Georges veel succes in zijn verdere loopbaan en ook veel succes aan Gent", besloot Dufermont.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties