Gilardino: 'Vertrouw mij of ik vertrek'

K M
| 0 reacties
Gilardino: 'Vertrouw mij of ik vertrek'
Foto: © SC

Alberto Gilardino heeft een enorme bom gelegd onder zijn toekomst bij AC Milan. De 25-jarige spits is het beu dat zijn kwaliteiten constant in twijfel worden getrokken en kan niet garanderen dat hij bij de Milanese club blijft. Coach Carlo Ancelotti liet weten dat enkel Kaka zeker is van zijn plaats en dat Gilardino maar moet vertrekken als dat zijn keuze is.
 
Gilardino: “De situatie is simpel. Ik ben tevreden bij Milan, maar ik kan niet garanderen dat ik blijf. Ik heb een lang contract en een excellente relatie met de omgeving van de Rossoneri, maar alles kan gebeuren in het voetbal en ik evalueer al mijn opties. Ik zou niet eerlijk zijn als ik dat zou ontkennen. Voor mij zijn het vertrouwen van de club en de coach onontbeerlijk. Ik had dat in het verleden en ik zou graag hebben dat het er ook is in de toekomst.”
 
“Ik wil kunnen spelen zonder al die twijfels die naar boven komen na mijn eerste fout of negatieve prestatie. Op deze leeftijd wil ik constant spelen en Milan terug betalen voor de investering die ze in mij hebben gemaakt. Ik geef toe dat ik gedacht had van te spelen in Athene. Ik was teleurgesteld toen ik te weten kwam dat ik op de bank zat. Ik zet echter altijd het team boven mijn persoonlijke verlangens en wilde mij concentreren zodat ik mijn best kon doen in de enkele minuten die Carlo Ancelotti mij gaf. De trofee optillen deed mijn teleurstelling verdwijnen.”
 
“Ik ben niet bang van competitie. Ik heb altijd mijn plaats gezocht tussen grote kampioenen als Shevchenko, Inzaghi, Vieri en Ronaldo. Als de competitie eerlijk is en de speler die in de beste vorm is op het veld staat, dan heb ik geen problemen.”
 
“Het is absoluut niet waar dat ik mijzelf heb aangeboden aan Inter. Ik kan de fans van Milan, met wie ik goed opschiet, beloven dat ik niemand benaderd heb, laat staan Inter. Enkele supporters scholden me dit seizoen uit, maar de grote meerderheid staat achter mij. Ik wil hen bedanken met veel goals.”
 
“Juventus en Barcelona zijn grote clubs en ik ben blij als ik hun interesse hoor, maar Milan is de topclub. Het is moeilijk om voor te stellen dat ik hier buiten ga, want zij zijn mijn eerste keus. Als ik echter voel dat zij geen vertrouwen in mij hebben, dan zou ik naar een andere club kijken. Ik voel dat ik in twijfel sta en ik weet eerlijk gezegd niet waarom. Ik denk dat dat surrealistisch is en soms lijkt het een ongelooflijke situatie.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties