Keizer Karel Cup: Spektakel op en naast het veld

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Keizer Karel Cup: Spektakel op en naast het veld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van donderdag tot en met zondag vindt in de Gentse Blaarmeersen de elfde editie van de Keizer Karel Cup plaats. Het grootste minivoetbaltornooi van Europa staat garant voor spektakel en entertainment, op en naast het veld.
 
Op vier dagen tijd gaan 364 ploegen met elkaar de strijd aan op 29 velden. Daarmee breek de organisatie haar record van 348 teams tijdens de gala-editie in 2006. Tussen de meer dan 6.000 sportieve deelnemers zitten zowel amateurs als profs, veld- en zaalvoetballers. Sinds haar eerste editie verwelkomde het tornooi al spelers zoals Vincent Kompany, Thomas Buffel en Tony Mols. Dit jaar maakt onder andere Hans Somers voor het eerst zijn opwachting. “De uitdaging voor de amateurs is groot om de vedettenteams te kloppen”, verklaart Ludwin Van Nieuwenhuyze. “Het is een blijvende herinnering als en dergelijke krachttoer kunnen realiseren.”
 
Maar de Keizer Karel Cup is meer dan alleen maar voetbal. Het is een verrijking van culturen. Het deelnemersveld bevat niet alleen Belgen, maar ook Hongaren, Kroaten, Oekraïners en uiteraard ook Nederlanders. Daarnaast zorgen een panna-event, een penalty cup en twee openluchtfuiven met Zohra als DJ voor een totaalconcept waarmee de tienduizeenden bezoekers aan hun trekken komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties