Brazilië weinig overtuigend langs Chili

BRA 3 - 0 CHL

Brazilië heeft na de verrassende nederlaag tegen Mexico nu toch zijn eerste drie punten beet op deze Copa America. Chili werd met 3-0 verslagen. Ondanks de ruime cijfers liet Brazilië eigenlijk niet zien dat ze één van de grote favorieten op de eindzege zijn. Grote man vannacht bij de Brazilianen was Real-speler Robinho.

Robinho scoorde maar liefst alle drie de doelpunten voor de Seleçao. In de eerste helft benutte hij een makkelijk toegekende strafschop en in de slotfase van de partij forceerde hij nog de ruime 3-0-zege. De 2-0 was een stiftertje en zijn derde goal was een laag schot na een lange dribbel.

Helaas was dit ook het enige wat de ultraefficiënte Brazilianen gisteren op het veld toonden. De ploeg speelde zonder ideeën en van vloeiende aanvallen was er evenmin sprake. Eigenlijk waren het alleen niet-voetbalmomenten die de supporters wakker hielden. Zo kreeg Jorge Vargas, een wisselspeler, de gele kaart op de bank toen hij te heftig tekeer ging bij de toekenning van de penalty. Omdat hij tegen Ecuador ook al tegen een gele prent aankeek, is hij nu geschorst tegen Mexico.

De aftrap van de tweede helft moest overigens met tien minuten uitgesteld worden omdat het doel dat Brazilië zou gaan verdedigen niet in orde was. Het net onder de lat was los en dat euvel moest gerepareerd worden.