Stadionban van 20 duels voor Nueva Chicago

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Stadionban van 20 duels voor Nueva Chicago
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nueva Chicago, een Argentijnse club die afgelopen seizoen degradeerde naar de tweede klasse, heeft een erg zware straf gekregen van de Argentijnse voetbalbond. Die straf kreeg de club naar aanleiding van de rellen van anderhalve week geleden waarbij één supporter het leven liet. Nueva Chicago zal maar liefst twintig thuiswedstrijden niet in het eigen stadion mogen spelen.

Op 25 juni braken tijdens de promotie/degradatiewedstrijd tussen Nueva Chicago en CA Tigre zware rellen uit. Dat gebeurde toen de scheidsrechter in de slotfase van de partij nog een strafschop had toegekend aan de bezoekers. Woedende supporters van Nueva Chicago bestormden daarop het veld. Het stond toen al 1-2 voor CA Tigre. Het duel werd onmiddellijk gestaakt en iedereen die kon vluchtte de catacomben van het stadion in.

Buiten het stadion ging het vechten gewoon door. Er werd in de omgeving van de voetbalarena erg veel schade aangericht. Eén iemand kwam om het leven toen hij een steen op zijn hoofd kreeg. Verder raakten nog 24 mensen gewond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties