update: Prov. Antwerpen heeft meeste hooligans

Joeri De Ren
| 0 reacties
update: Prov. Antwerpen heeft meeste hooligans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nieuwe competitie staat voor de deur en dus vliegen de statistieken ons om de oren, zo ook de cijfers aangaande hooliganisme en stadionverboden.  Maar liefst 639 supporters mogen dit jaar geen voetbalwedstrijden bijwonen.  In eerste nationale voert Genk het illustere klassement aan met 38 stuks, gevolgd door Germinal Beerschot en Club Brugge.  Germinal Beerschot is ook de houder van het zwaarste stadionverbod. 

Het jaarlijks toenemende cijfer is een gevolg van de toegenomen controle en repressie.  Toch zijn er ook ploegen die er in slagen zich bijna geheel van hooliganisme te onthouden.  Zo hebben Cercle Brugge en Westerlo slechts één stadionverbod en zo scoort Moeskroen nog beter met geen enkel verbod.  

Dat de repressie en de controle toenamen mag blijken uit het stijgende aantal PV's dat werd opgemaakt de laatste jaren.  Vorig jaar ontving het parket maar liefst 1530 PV's en dit is een verdubbeling tegenover enkele jaren geleden.  Ten gevolge daarvan ontvingen bijna 1000 fans een stadionverbod en werd er voor een kleine 500.000 euro aan boetes opgelegd.  

De provincie Antwerpen scoort het slechtst van alle provincies.  Germinal Beerschot is de op één na meest bestrafte club van eerste nationale en in tweede nationale zijn Antwerp en Lierse de absolute koplopers.  Zelfs in derde nationale slaagt Turnhout erin 33 geschorste fans te hebben.  Voor derde nationale toch een opmerkelijk aantal, al bewijst het dat voetbalgeweld geen zaak is van de hoogste klasses alleen.  Samen zijn de vier clubs goed voor meer dan 150 geschorste fans.  De grootste boosdoener, een 37-jarige supporter van Germinal Beerschot mag pas in augustus 2015 terug het stadion betreden.

Voetbalkrant.com verontschuldigd zich voor het FOUTIEF gebruik van het logo van Armata Viola van Germinal Beerschot. Armata Viola is een groepering van enthousiaste personen die zich vrijwillig inzetten om de sfeer in Belgie te vergroten door het organiseren van leuke tifos en andere kleurvolle sfeeracties voor Germinal Beerschot ! AV is een voorbeeld voor vele groeperingen en in veel clubs worden in navolging van hen ook geweldig ludieke acties opgezet door andere groeperingen die zich eveneens volledig distantieren van het hooliganisme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties