KBVB haalt zwaar uit naar betrokkenen zaak Ye

KBVB haalt zwaar uit naar betrokkenen zaak Ye
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Controlecomissie heeft beslist dat Lierse na dit seizoen moet degraderen naar derde klasse. De huidige tweedeklasser moet eveneens een boete betalen van 15 500 euro. Dit alles is een gevolg van de beruchte zaak Zheyun Ye.

Lierse blijft alvast niet bij de pakken zitten en gaat in beroep. Het huidige seizoen mag de club uit Lier wel nog in tweede spelen, maar degradatie is alvast een feit. Volgend seizoen start Lierse ook met zes strafpunten.

STVV-speler Ninoslav Milenkovic kreeg een jaar schorsing met uitstel en dat onder proefperiode van drie jaar. Cliff Mardulier wordt dankzij zijn medewerking aan het onderzoek niet gestraft en gaat vrijuit. Hasan Kacic daarentegen krijgt wel een schorsing te verwerken. Hij wordt twee jaar geschorst en deze schorsing wordt doorgegeven aan de FIFA en UEFA, zodat hij ook niet in het buitenland aan de bak zal komen.

Ook Paul Put bleef niet gespaard. De KBVB schorst de ex-coach levenslang. Dat betekent dat hij geen enkele functie binnen de Belgische voetbalbond meer mag uitoefenen, waardoor zijn binnenlandse carrière als trainer er sowieso op zit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties