Sonck twee jaar naar Club Brugge

Kristof Blomme
Sonck twee jaar naar Club Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft Wesley Sonck voor twee seizoenen vastgelegd. De aanvaller mocht vertrekken bij Borussia Mönchengladbach, waar hij niet meer aan de bak kwam. 
Wesley Sonck tekende maandag een contract tot 2009 bij Club Brugge. Dat werd ondertussen bevestigd op de officiële website van blauw-zwart. Luc Devroe, sportleider bij Club, geeft tekst en uitleg bij de transfer: "Met Wesley haalden we iemand die zich snel moet aanpassen. Voor een speler met zijn ervaring is hij ook nog relatief jong. Ik reken sterk op zijn revanchegevoel. Hij heeft een grote inspanning gedaan op financieel vlak om de transfer mogelijk te maken, hij zal dan ook snel willen tonen dat hij niks van zijn kwaliteiten heeft ingeboet."

Sonck zelf toonde zich heel gretig. "Ik zat al vijf maanden op een zijspoor, dus de honger om me te tonen is groot. Ik ben zeker dat ik met Club Brugge de beste keuze heb gemaakt. Ik besef dat het een harde concurrentiestrijd wordt, maar ik weet dat ik hier heel goed omringd zal zijn."

In België speelde Sonck achtereenvolgens voor RWDM, Germinal Ekeren, Germinal Beerschot en Racing Genk. Bij de Limburgers was hij in zijn laatste twee seizoenen goed voor 30 en 24 doelpunten. In totaal scoorde hij 96 keer in de hoogste klasse. Later trok hij naar Ajax, waar hij rechtsbuiten moest spelen. In januari 2005 tekende hij uiteindelijk een contract bij Mönchengladbach, waar hij weinig aan spelen toekwam. Hij speelde 37 interlands, waarin hij 15 keer scoorde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties