Club en Anderlecht voor moeilijke verplaatsing

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club en Anderlecht voor moeilijke verplaatsing
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge en Anderlecht staan zondag allebei voor een bijzonder lastige verplaatsing. Beide teams kunnen zich geen nederlaag veroorloven, eigenlijk kunnen ze maar beter winnen met het oog op Standards thuiswedstrijd tegen Westerlo morgen.

Club Brugge trekt in de vooravond naar Charleroi. Een bijzondere wedstrijd want coach Jacky Mathijssen keert zo voor het eerst terug naar Mambourg, waar hij eind vorig seizoen ontslagen werd toen bekend raakte dat hij een contract had getekend bij blauw-zwart. Voorzitter Abbas Bayat krijgt geen goed woord wat betreft Mathijssen over de lippen en is er dan ook op gebrand om zijn ex-werknemer te kloppen. Onder de spelers en trainers van Charleroi is men heel wat positiever over Mathijssen, maar niettemin is Philippe Vande Walle er ook op gesteld zijn mentor puntenloos naar huis te sturen.

Club kan zich na het puntenverlies tegen Lokeren geen nederlaag veroorloven. Blauw-zwart moet zelfs winnen om zijn vierde puntenverlies op rij te vermijden. Een lastig karwei, maar Club deed ongetwijfeld een hoop vertrouwen op in Noorwegen, waar het Brann Bergen met 0-1 klopte.

Vertrouwen, dat is iets waar ze in Anderlecht niet van kunnen meespreken. De Brusselaars verkeren in crisis na het onverwachte gelijkspel tegen Zulte Waregem en de teleurstellende partij tegen Rapid Wenen. En uitgerekend nu moet paars-wit naar Racing Genk, dat met drie zeges op rij weer op dreef lijkt. Bovendien moet Anderlecht afrekenen met een zware blessure- en schorsingslast. Mbark Boussoufa, Max Von SchlebrüggeNicolas Frutos en Marcin Wasilewski zijn er al zeker niet bij, Roland Juhasz volgt mogelijk hun voorbeeld.

Genk wordt mogelijk ook de laatste wedstrijd van Francky Vercauteren als hoofdcoach van Anderlecht. En dat uitgerekend tegen het team van zijn voormalige baas, Hugo Broos. Het hoofd van Vercauteren ligt op kapblok, de messen hangen al klaar, het is enkel aan Broos om ze te laten zakken... Of spaart hij zijn vriend?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties