Di Carlo: 'Verdienden de zege'

Di Carlo: 'Verdienden de zege'
Foto: © SC

FC Parma behaalde een punt op het veld van AC Milan, maar coach Domenico Di Carlo beweerde achteraf dat zijn ploeg recht had op de drie punten. Tevens legde de hoofdtrainer uit waarom hij ervoor koos om aanvaller Reginaldo als waakhond te zetten op Andrea Pirlo.
 
“We kwamen naar Milaan om ons spel te spelen”, aldus Di Carlo. “wetende dat je dit team niet teveel vrijheid mag geven. We probeerden het beste uit onze counter-attacks te halen en creëerde in de eerste helft enkele kansen. Milan deed wat het normaal doet, nam de leiding, maar wij vielen niet uit elkaar en na de rust kwam onze sterkte naar boven.”
 
“We verdienden de overwinning”, vervolgde Di Carlo. “ook al liepen we op het einde het risico van te verliezen na twee hectische momenten voor het doel van Nicola Pavarini. Ik moet mijn spelers feliciteren, maar hen ook vertellen dat ze hard moeten werken. Woensdag hebben we een andere belangrijke wedstrijd.”
 
“Ik wou dat de Braziliaan zichzelf lanceerde in de ruimte die Marek Jankulovski laat als hij naar voren trekt,” legde Di Carlo zijn beslissing uit om Reginaldo als waakhond van Andrea Pirlo te laten spelen. “Hij had moeite met het verdedigen, maar aanvallend ging het beter. Ruimte laten voor Pirlo is er echt om vragen om afgeslacht te worden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties