Vandenhouwe: 'Eén tegengoal is meer dan genoeg'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vandenhouwe: 'Eén tegengoal is meer dan genoeg'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belgisch kampioen KFC Rapide Wezemaal ontvangt van 11 tot 16 oktober de Europese top in het damesvoetbal in de tweede ronde van de Women’s UEFA Cup. Trainer Vic Crabbé en enkele speelsters blikken deze week vooruit. Doelwachtster Tania Vandenhouwe bijt de spits af.
 
“Het zal heel moeilijk worden”, beseft Vandenhouwe. “We spelen tegen drie Europese toppers, maar we hopen toch een paar punten te pakken. Vorig jaar verloren we in de twee ronde tegen Potsdam, de toenmalige Duitse kampioen, maar met 1-0. Niemand had zo’n resultaat verwacht. We hadden de wedstrijd zelf kunnen winnen.”

Birgit Prinz
 
Ieder jaar is anders en dat geldt ook in het damesvoetbal. “Ik vrees dat het dit jaar niet niet zo vlot zal lopen. Het WK in China is net afgelopen en Frankfurt was daar vertegenwoordigd met negen speelsters, waaronder Birgit Prinz (tweemaal wereldvoetbalster van het jaar, nvdr), die met Duitsland wereldkampioen werd.”
 
Kan dat WK niet in het voordeel spelen? “Misschien zijn ze vermoeid”, klinkt het. “Maar ze zijn fysiek sterk genoeg en verkeren nog in volle vorm. Die speelsters zijn, in tegenstelling tot bij ons, profs en zullen hier niet met de rem op komen spelen.”

Geen doelpuntenkermis
 
In vrouwenvoetbal wordt er regelmatig gescoord. Dat bewees Duitsland op het WK nog eens met een 13-0 overwinning tegen Argentinië. Heeft Vandenhouwe geen schrik om veel doelpunten binnen te krijgen? “Ik vrees dat ik er toch enkele rond mijn oren zal krijgen. Maar één tegengoal per wedstrijd vind ik al meer dan genoeg.”

Programma:
11 okt 07
17:30 u. 1. FFC Frankfurt  - Valur Reykjavik
20:15 uFC L R Wezemaal  - Everton Ladies FC 
 
13 okt 07
17:30 u. 1. FFC Frankfurt  - Everton Ladies FC
20:15 u. Valur Reykjavik  - FC L R Wezemaal 
 
16 okt 07
19:30 u. FC L R Wezemaal  - 1. FFC Frankfurt
19:30 u. Everton Ladies FC  - Valur Reykjavik 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties