Annelies Timmermans: 'We kunnen hier veel leren'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Annelies Timmermans: 'We kunnen hier veel leren'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belgisch kampioen KFC Rapide Wezemaal ontvangt van 11 tot 16 oktober de Europese top in het damesvoetbal in de tweede ronde van de UEFA Women’s Cup. Trainer Vic Crabbé en enkele speelsters blikken deze week vooruit. Kapitein Annelies Timmermans hoopt alvast veel bij te leren.
 
“We moeten realistisch zijn. Het wordt zeer moeilijk”, blijft Timmermans op dezelfde golflengte als haar ploeggenote Tania Vandenhouwe. “Dit tornooi is vooral een beloning voor ons sterk seizoen van vorig jaar en het is de bedoeling dat we hier veel uit leren.”
 
Iedereen is het er over eens dat het moeilijk zal worden, maar leren kan niet de enige ambitie zijn. “Tegen Frankfurt valt niets te halen. Die worden normaal eerste. Wij moeten proberen tweede te worden en toch minstens één wedstrijd te winnen. Everton is waarschijnlijk wel een sterke ploeg, maar ik ken ze, net als Reykjavik, niet. Het wordt dus afwachten.”
 
Welke taak ziet ze voor zichzelf als kapitein weggelegd in de voorbereiding op Europees voetbal. “Het is heel belangrijk om de rust in de ploeg te houden in deze wedstrijden. Daarnaast probeer ik hen ook te motiveren of op te peppen. Hopelijk is er voldoende publiek. Dat zorgt ook voor motivatie”, aldus de onderwijzeres.
 
De voorbije weken vond in China het WK voor vrouwen plaats, een evenement dat in België op weinig belangstelling kon rekenen. Toch probeerde Timmermans het een beetje te volgen via internet. “Ik heb de finale opgenomen, maar moet ze nog bekijken. Dat is echt topvoetbal. Door ernaar te kijken kan je zelf ook nog veel leren.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties