Camolese moet Livorno redden

Camolese moet Livorno redden
Foto: © SC

LIVORNO – Nog geen 24 uur na het ontslag van Fernando Orsi heeft Livorno een nieuwe coach aangesteld. Giancarlo Camolese moet de rode lantaarn van de degradatie zien te redden. Voorzitter Aldo Spinelli liet meteen zijn vertrouwen in de coach zien door hem een contract te geven tot 30 juni 2009.
 
“De beslissing om Camolese aan te stellen werd genomen omwille van verschillende factoren,” licht Spinelli zijn beslissing toe. “Hij is een jonge coach met grote ambities en zijn hart voor Torino kan een hart voor de Amaranto worden. Hij heeft zeer duidelijke zienswijzen over hoe men zich voorbereidt en hoe men speelt. De spelers hebben deze keuze heel goed onthaald. Ook Algemeen Directeur Elio Signorelli en teammanager Silviano Bini waren zeer positief nadat ze gisteren enkele uren met hem hadden gesproken.”
 
Camolese weet ondanks zijn gebrek aan ervaring wel hoe hij met de situatie van Livorno moet omgaan. In het seizoen 2003/2004 behoedde hij immers Reggina van de degradatie. Dat is het bestuur van Livorno niet ontgaan. “Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt voor de toekomst met deze coach,” vervolgde Spinelli. “We hopen dat hij kan herhalen wat bij bij Reggina heeft gedaan en zo zijn carrière in beweging kan zetten. Het spijt me dat we Orsi moesten ontslaan, maar voetbal is ongeduldig. Nu moeten we vooruit kijken met vertrouwen. Dit is de sterkste ploeg sinds we gestegen zijn naar de Serie A.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties