Voormalige JPL-doelman zal het EK missen vanwege "zwaarwegende familieomstandigheden"

Voormalige JPL-doelman zal het EK missen vanwege "zwaarwegende familieomstandigheden"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marco Bizot beleefde met Stade Brestois een goed seizoen in de Ligue 1 en had deel moeten uitmaken van de voorselectie van Ronald Koeman. Maar de voormalige doelman van Racing Genk heeft zich afgemeld om persoonlijke redenen.

Stade Brestois staat als grote verrassing op de vierde plaats in de Ligue 1 en heeft zich dus gekwalificeerd voor de Champions League-play-offs. Een uitzonderlijk seizoen voor de club, dat grotendeels te danken is aan de geweldige vorm van Marco Bizot (33 jaar).

De voormalige doelman van Racing Genk (2014-2017) behaalde 12 clean sheets in 31 competitiewedstrijden dit seizoen, waarmee hij de op drie na beste doelman van de Franse competitie is op dat vlak.

Maar Bizot maakt geen deel uit van de voorselectie van Ronald Koeman, die toch 4 doelmannen heeft opgenomen. Een beslissing die niets te maken heeft met sportieve redenen, maar eerder met persoonlijke omstandigheden.

"Tijdens de laatste nationale bijeenkomst heb ik aan de staf gemeld dat ernstige familieomstandigheden mijn aandacht vereisen", legt hij uit bij Voetbal International. "Ik zal niet publiekelijk vertellen wat er precies aan de hand is, ik geef er de voorkeur aan om dit privé te houden."

Bizot heeft er dus voor gekozen het EK 2024 aan zich voorbij te laten gaan, hoewel hij al op de bank zat tijdens het EK 2020. "Alles leek goed te komen, maar het is beter voor mijn familie en de ploeg dat ik thuis blijf", verzekert de doelman van Stade Brestois.

Bart Verbruggen (ex-Anderlecht) wordt normaal gezien de vaste doelman bij Nederland op het EK 2024. Mark Flekken, Justin Bijlow en Nick Olij zijn de andere doelmannen die Ronald Koeman heeft opgenomen in zijn voorselectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties