Boukhari heeft geen zin in de Afrika Cup

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Boukhari heeft geen zin in de Afrika Cup
Foto: © SC

Nordin Boukhari, de Marokkaanse aanvaller van Sparta Rotterdam, heeft geen zin om volgende winter mee te doen aan de Afrika Cup met zijn land. Boukhari wil namelijk geen enkel competitieduel missen met het noodlijdende Sparta dat onderaan het klassement van de Nederlandse Eredivisie bengelt.

In de Nederlandse krant Algemeen Dagblad legt Boukhari uit waarom. "Ik weet nog niet of ik naar Ghana zal afreizen om met Marokko een gooi te doen naar de Afrika Cup. Bondscoach Henri Michel selecteert me altijd, maar momenteel is de situatie van Sparta Rotterdam veel belangrijker. Als de Marokkaanse bond eist dat ik kom, dan heb ik geen keus want bij de FIFA zal het altijd gelijk krijgen", aldus Boukhari.

De Afrika Cup wordt dit jaar gespeeld tussen 20 januari en 10 februari in Ghana. Het is al jaren zo dat Europese (top)teams klagen over het tijdstip van het toernooi. Sparta Rotterdam riskeert overigens nog twee spelers enkele weken te missen door het landentoernooi want Berti Vogts, bondscoach van Nigeria, kan ook Sani Keita en Dele Adeleye oproepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties