Kompany maakt Bremen leider

Philippe Crols

Een ongelukkige Vincent Kompany heeft zateragmiddag met een own-goal Werder Bremen leider gemaakt. HSV verloor de partij in Bremen namelijk met 2-1. Kompany viel pas na een uur in.

De thuisploeg startte voortvarend en kreeg via Naldo meteen een beste kans die evenwel niet verzilverd werd. De druk van Werder werd na een kwartier spelen wel beloond toen ex-HSV-speler Sanogo de score opende. Het eerste gevaar van de bezoekers viel pas na een halfuur te noteren. Wiese redde een poging van Boateng. Werder ging met een verdiende 1-0-voorsprong de rust in.

Na een uurtje mocht Vincent Kompany komen opdraven. Onze landgenoot stond nog maar een minuut op het veld of hij zag hoe van der Vaart de bal vanop zo’n dertig meter in doel schoot. Even later verging het Kompany heel wat minder. De verdediger van HSV werkte een voorzet van Pasanen in eigen doel. Nadien werd het duidelijk dat de UEFA Cup wedstrijd die HSV donderdag afwerkte nog te zwaar meespeelde. De bezoekers konden geen vuist meer maken en verloren met 2-1.