Sollied maakt balans op

Nico Wieme
| 0 reacties
Sollied maakt balans op
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Trond Sollied is back in town. Deze zomer kreeg hij zijn ex-club AA Gent weer onder zijn hoede. In De Morgen maakt de Noor een balans op. Hij spaart daarbij niemand en uit onverdroten kritiek op Club Brugge, Georges Leekens, Alin Stoica en de ramadan.

Toekomst
Trond Sollied begint met een blik op de toekomst te werpen en die ziet er goed uit. “Gent is aan het bouwen en heeft niet veel meer nodig om constant in de top mee te draaien. Met het nieuwe stadion moet Gent een topclub worden, er is hier veel meer potentieel aanwezig dan iedereen blijkbaar denkt”, aldus de Noor in De Morgen. Voor de terugronde rekent hij nog op drie spelers voor in de as van het team. Volgens hem kan dat op een goedkope manier gebeuren.
 
Het is duidelijk dat Sollied veel verwacht van die tweede ronde. “Ik ben er zeker van dat onze terugronde heel goed zal zijn. Er moet bij Gent wel nog professionalisering komen op alle vlakken”, gaat hij verder. Volgens de eigenzinnige trainer hebben manager Michel Louwagie en voorzitter Ivan De Witte al schitterend werk geleverd. “Michel is echter een beetje paranoïde en de voorzitter wil alles weten. Maar zij hebben deze club gesaneerd.”
 
Club Brugge
Sollied kan het duidelijk niet laten om ook naar zijn vroegere werkgever Club Brugge te sneren. “Ik weet dat de stad Gent het vreselijk vindt dat het dorp Brugge een grotere voetbaltraditie heeft. Maar die Brugse traditie stamt uit het verleden en Gent moet vooruit kijken. Als we nog beter worden, dan zullen er minder Gentenaars voor Club supporteren, maar we moeten eens een prijs winnen.” Gent trekt straks op winterstage naar het Spaanse Marbella, net zoals bij Club vroeger gebeurde. Toch is het niet de bedoeling om Brugge te volgen. Sollied wil met Gent een eigen spoor volgen.
 
Stoica heeft geen conditie
Bij de Buffalo’s werd Sollied herenigd met spelmaker Alin Stoica. Maar net als in Brugge verloopt de samenwerking met de Roemeen niet al te vlot. “Alin is een ouderwetse spelverdeler die altijd terugloopt en blijft hangen om de bal te vragen. Lopen met het oog op de bal en de aanval, dat kan hij niet. Maar zijn grootste probleem is zijn conditie: die jongen heeft nog nooit geweten wat het is om in vorm te zijn.”
 
Leekens ethisch onverantwoord
Ook over de Kroaat Dario Smoje en de Costa Ricaan Bryan Ruiz wil Sollied wel een woordje kwijt. “Hij is al weer een leider op training en heeft impact op de Balkanjongens. Vorig jaar was hij geblesseerd en toch moest hij spelen. Wat Leekens gedaan heeft, was ethisch onverantwoord, een schandaal.” Met Ruiz heeft Gent een ruwe diamant in de huis. “Ik snap niet dat hij vroeger niet mocht spelen. Ik zag na vijf minuten wat hij in huis had.”
 
Ramadan
Ook over de ramadan heeft de Noor zijn eigen visie. “Dat is een catastrofe voor het lichaam van een voetballer. Ze vreten zich te pletter als ze niet mogen eten en als ze dan wel mogen eten, is het vettig en vol met suiker. Ik snap wel dat ze de Koran willen volgen, maar toen dat boek geschreven werd, hadden ze zeker nog geen profvoetballers. Christophe Grondin was mijn beste speler tot de ramadan begon.”
 
Afscheid bij Club
Ten slotte richt hij zijn pijlen nog een laatste keer op Club Brugge. Hij vindt dat zijn afscheid bij Club via die beruchte videoboodschap niet de werkelijkheid weergeeft. Hij zal het daar niet bij laten en waarschuwt bepaalde personen. “Iedereen ziet enkel die videoboodschap, maar dat beeld is niet correct. Het is echt een hilarisch en ingewikkeld verhaal, maar de bewijzen hou ik voor mijn boek. Dat verschijnt in 2009. Het is behoorlijk explosief en enkele mensen zullen raar opkijken. Ik beloof het: een heerlijk verhaal.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties