Ferguson kwistig met boetes

Nico Wieme
| 0 reacties
Ferguson kwistig met boetes
Foto: © SC

Man Unitedcoach Alex Ferguson rept met geen woord over het seksschandaal dat vorige week rond zijn spelers losbarstte. Toch wordt beweerd dat de Schot al voor 1,5 miljoen euro boetes zou uitgedeeld hebben aan zijn spelers.

Manchester Unitedcoach Alex Ferguson kan duidelijk niet lachen met de negatieve sfeer waarin zijn club is terechtgekomen. Het kerstfeestje van vorige week draaide uit op een seksschandaal. Een van zijn spelers, ex-Antwerpverdediger Jonny Evans, werd door een aanwezige jongedame van verkrachting beschuldigd en belandde in de cel. Ferguson zou nu ongemeen hard uitgehaald hebben. Volgens getuigen heeft hij op iedere training zijn spelers uitgescholden. Bovendien zouden zowat 30 spelers een week salaris aan boete moeten betalen hebben. Dat gaat over bedragen van 12 000 (Jonny Evans) tot 150 000 (Rio Ferdinand) euro. Alleen Cristiano Ronaldo ontsnapte aan heel de heisa. De Portugees zat op de dag van het feest in Zürich, waar hij het door de FIFA georganiseerde gala ‘Voetballer van het jaar’ bijwoonde.
 
Ferguson heeft nu voor de rest van het seizoen elk feest verboden, zelfs als zijn ploeg in mei kampioen zou worden. “Voetballers zijn niet verschillend van de rest van de maatschappij”, vertelde de coach op zijn wekelijkse persbabbel. “Wat me daarbij stoort, is dat mensen vandaag op een of andere manier willen opvallen. Ze gaan niet meer naar een knus Italiaans restaurantje, maar schuiven aan in luxueuze eetpaleizen zodat iedereen weet dat ze daar geweest zijn.”
 
Ferguson ging zelfs nog een stap verder. Hij had het ook over het voorkomen van de heren voetballers. “Ze dragen opzichtige ringen, pearcings, staan vol met tatoeages en doen de vreemdste dingen als ze een goal gemaakt hebben. Daar heb ik bedenkingen bij, en hoewel ik niet van plan ben de wereld te veranderen, moet ik als manager wel controle blijven houden over mijn club. Dus zal ik niet aanvaarden dat spelers hun eigen belang laten voorgaan op dat van de club. Want dan zal ik ingrijpen.”
 
Voor de soms licht ontvlambare Schot horen dergelijke spelers niet thuis bij Manchester United. “Die gaan eruit. Ik heb het vroeger al gedaan met belangrijke pionnen als Roy Keane, David Beckham, Ruud Van Nistelrooy en Jaap Stam en ik zal niet aarzelen het weer te doen”, eindigde Ferguson dreigend.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties