Hassan: 'Defour is geen uitzonderlijke speler'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Hassan: 'Defour is geen uitzonderlijke speler'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Vandaag wordt in Oostende de Gouden Schoen uitgereikt. De twee topfavorieten voor het kleinood die de beste voetballer van 2007 in ons land beloond, Steven Defour en Ahmed Hassan, eisen allebei de overwinning op.

Ahmed Hassan zal speciaal zijn voorbereiding met het Egyptische nationale elftal op voor de Afrika Cup onderbreken om vanavond aanwezig te zijn in het casino van Oostende. Voor de draaischijf van landskampioen Anderlecht is er maar één mogelijke winnaar vanavond: hijzelf en niemand anders.

"Ik zal er zeker enkele dagen ambetant bij lopen als ik de Gouden Schoen niet win. Ik vind mijn concurrent Steven Defour goed, maar hij is geen uitzonderlijke speler. Hij scoort moeilijk en hij geeft niet veel beslissende voorzetten. Hij had drie goals en vier assists terwijl ik dertien goals en zes assists achter mijn naam heb staan in 2007. Dat is het verschil", aldus Hassan in de kranten.

"De mensen verwachten meer van mij dan van Defour. Hij mag defensiever spelen terwijl ik moet aanvallen. In onze wedstrijd tegen Standard liep hij achter mij, niet andersom. Defour mag nu nog de beste speler ter wereld zijn, zonder statistieken ben je nergens. Daarom verwacht ik eigenlijk meer concurrentie van Daniel Zitka, Milan Jovanovic of Mohammed Tchité", gaat de farao verder.

Hassan besluit trouwens met een opmerkelijke uitspraak. "Als ik win, zal het zeker verdiend zijn. Ik ben niet de enige die een terugval heeft gekend. Wie heeft er wel een jaar op zijn niveau gevoetbald in 2007?".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties