Schotland heeft nog twee kandidaten over

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Schotland heeft nog twee kandidaten over
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Schotten zijn op zoek naar een nieuwe bondscoach om het land naar het WK 2010 te leiden. De Scottish FA heeft nog twee kandidaten over. Het gaat om Mark McGhee (FC Motherwell) en George Burley (FC Southampton).

Zowel Motherwell en Southampton hopen dat ze hun manager niet zullen verliezen aan de nationale ploeg van Schotland. Beide teams die respectievelijk in de Schotse Premier League en in het Engelse Championship spelen, zijn erg tevreden over het werk van Mark McGhee en George Burley. Bij de teams beseffen ze evenwel dat ze hun manager niet kunnen dwingen om niet met de Schotse voetbalbond te praten. De Southampton-preses liet weten dat bondscoach worden van je land de grootste eer is die een manager kan krijgen.

De Schotse voetbalbond zoekt al weken naar een opvolger voor Alex McLeish. Hij stapte eind november op nadat het land zich net niet kon plaatsen voor het EK van komende zomer. Nochtans zaten ze in een lastige kwalificatiepoule met wereldkampioen Italië en vice-wereldkampioen Frankrijk. Andere mogelijke kandidaten voor het Schotse bondscoachschap zouden nog Tommy Burns (jeugdcoach Celtic Glasgow) en Graeme Souness (zonder club) zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties