Dender verlaagt ticketprijs onder druk

Luc Goderis
| 23 reacties
Dender verlaagt ticketprijs onder druk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar sinds maandagochtend was het officieel. FC Dender bepaalde de prijs voor een ticket voor een staanplaats in het vak van de bezoekende supporter op twintig euro.

De hoge prijs zorgde bij de supportersfederatie VZW Malinwa en de KV Mechelen-supporters uiteraard voor een verregaande onvrede, want de match op Dender is immers hun eerstvolgende verplaatsing.
In een eerste reactie werd FC Dender gecontacteerd met een vraag omtrent het wettelijk kader van deze wel erg hoge prijszetting, maar op het vlak van de economisch wetgeving was dit volkomen legaal.  Ondertussen werd het Malinwa-forum overspoeld met negatieve reacties en de supportersclubs toonden zelfs de intentie de wedstrijd op Dender te boycotten.  Dender werd daarop een tweede maal gecontacteerd en de situatie werd nogmaals uit de doeken gedaan.  

Blijkbaar bracht het op, want vanmorgen werd de prijs voor een ticket door Dender bijgesteld.  Een staanplaats achter het doel kost voortaan 15 euro.  De prijs voor een zitplaats blijft evenwel behouden op 25 euro.

Primeur
Nooit eerder in de geschiedenis van het Belgisch profvoetbal slaagde een supportersfederatie, gesteund door meer dan 40 supporterclubs, er in een andere voetbalclub te overhalen om een onredelijke ticketprijs te laten zakken tot op een aanvaardbaar niveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties