Column Speeldag 24: Vuur

Greg Docx
| 2 reacties
Speeldag 24: Vuur
Foto: © SC

Na speeldag 24 in de Jupiler League hebben we een nieuwe leider. Ook voor plaats drie wordt het nog drummen.

Jawel, het is Standard dat het klassement aanvoert na ongeveer 2/3 van de competitiejaargang. Verrassend? Neen, allerminst. Ze zijn als een sneltrein en pletwals gestart, kenden daarna hun traditionele dipjes en lijken nu weer volop in het juiste ritme om dit tempo vol te houden tot begin mei. Zou het dan eindelijk lukken na 25 jaar? Mogen ze aan de boorden van de Maas dromen van een kampioenentrofee die aanvoerder Defour in de lucht mag steken? Misschien al wel op de voorlaatste speeldag, wanneer de Luikenaars thuis tegen Dender aantreden en concurrent Club Brugge op dezelfde moment op bezoek gaat bij Anderlecht. Het ideale scenario is in de Luikse rangen al geschreven. Het vuur wordt weer volop aangewakkerd.

Anderlecht speelde gisterenavond met vuur tegen Racing Genk. Na het doelpunt van Vlcek liet Anderlecht RC Genk komen, met een arrogantie alsof er hen niets kon overkomen. Anderlecht verbrandde zich net niet, Daniël Zitka was bijna de man geweest die de lucifer aanstak, maar gelukkig voor alles wat paars en wit was, trapte Caillet de bal tegen Matoukou en niet in doel. Bayern München wrijft zich ongetwijfeld in de handen als Anderlecht zich donderdag ook zo presenteert aan de Duitse grootmacht. Een terugwedstrijd lijkt ons nu al overbodig.

Club Brugge voelt zijn geluk wegvloeien. Net als de voorbije weken speelde het krampachtig en werd er amper een kans gecreëerd. Dat het net Charleroi en Théréau zijn die Club een beetje doodknepen maakt het net iets pijnlijker voor Mathijssen en de supporters. Vurig haalden de meeste anti- Mathijssensupporters meteen zijn uitspraak boven van na de wedstrijd tegen Standard dat Club Brugge nog wel al zijn wedstrijden zou winnen. Niet dus. Mathijssen was opvallend nuchter en eerlijk in zijn analyse achteraf. Hij besefte wel dat Standard wellicht de leiding zou overnemen. Op zich geen slecht gegeven voor Club Brugge. Nu is de druk weg bij hen en is het Standard dat week na week gaat moeten winnen om te bevestigen.

Het Argentijnse vuur bevond zich gisteren nog maar eens in Antwerpen bij Germinal Beerschot. Hernan Losada, God bij de supporters, heerlijk om naar te kijken, een streling voor het oog. Hij bevestigt week na week met zijn spelinzicht en beslissende passen. Net als Kenny Steppe, die weer een paar cruciale reddingen uit zijn mouw schudde. Nieuw Belgisch talent met een nuchtere kijk op de zaken.

Cercle Brugge is toe aan een beetje bezinning. Eerlijk gezegd zien we zowel AA Gent, Anderlecht als Germinal Beerschot nog over Cercle wippen. Al zou plaats zes al een immens succes zijn voor De Boeck en co. 

Ook AA Gent kruipt weer stilaan omhoog met Ruiz als exponent. Ook hij is, net als Losada, een speler die elke week bewijst een hoger niveau aan te kunnen. Maar ook hier mogen we de rol van de doelman allerminst onderschatten. Waren de halve finales in de beker geen duels tussen Standard, Gent, Germinal Beerschot en Anderlecht? Dat kan alleen maar genieten worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties