Koller komt goed weg na spuwincident

Nico Wieme
| 1 reacties
Koller komt goed weg na spuwincident
Foto: © SC

Jan Koller komt er nog goedkoop vanaf nadat hij na afloop van de wedstrijd tussen FC Nürnberg en Hannover 96 een tegenstander op een fluim trakteerde.

FC Nürnberg moet in de strijd tegen de degradatie Jan Koller één speeldag missen. Het sportgerecht van de Duitse voetbalbond veroordeelde de Tsjech wegens onsportief gedrag tot één speeldag schorsing en een boete van 15 000 euro. De aanvaller mist hierdoor de thuiswedstrijd tegen Hamburg SV. Koller en Nürnberg hebben de sanctie al aanvaard.

FC Nürnberg verloor afgelopen weekend met 2-1 bij Hannover 96. De voormalige Anderlechtspeler kreeg het na de wedstrijd aan de stok met Altin Lala. Uit frustratie spuwde de Tsjechische international naar zijn tegenstander. Het sportgerecht oordeelde dat het spuwen niet doelgericht naar een 96-speler gebeurde, waardoor het enkel als onsportief gedrag en niet als gewelddadigheid ten opzichte van een tegenstander beschouwd werd. Koller zelf ontkende direct dat hij zijn opponent wou raken. "Aangezien ik snel praatte, vloog het speeksel uit mijn mond", verklaarde de dubbele meter.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties