Boussoufa: 'Even gedacht om Belg te worden'

Nico Wieme
| 0 reacties
Boussoufa: 'Even gedacht om Belg te worden'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels oefenen vanavond tegen Marokko. Voor Mbark Boussoufa wordt het een speciale wedstrijd. De Anderlechtmiddenvelder geeft aan dat hij even overwogen heeft om de Belgische nationaliteit aan te nemen.

Mbark Boussoufa is een Nederlander met Marokkaanse roots. De technisch begaafde speler groeide op in Amsterdam, speelde bij de Ajaxjeugd, maar toen hij bij AA Gent voetbalde, koos hij voor de Marokkaanse nationale ploeg.
 
De Anderlechtspeler bekent in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad dat hij er ook aan gedacht heeft om Belg te worden. “René Vandereycken had bij een Nederlandse journalist eens gepolst of ik voor Nederland of Marokko zou kiezen”, aldus Boussoufa. “Toen heb ik even overwogen om Belg te worden. België heeft me heel veel gegeven, hier heb ik mij ontplooid als profvoetballer.”
 
Of hij zich daadwerkelijk voor de Rode Duivels beschikbaar zou gesteld hebben, wil hij in het midden laten. “Mocht ik niet voor Marokko gekozen hebben, zou het sowieso een heel moeilijke keuze tussen Nederland en België geweest zijn”, besluit Boussoufa.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties