Club, Cercle en Anderlecht vechten om Europa

Anthony Van der Planken
| 10 reacties
Club, Cercle en Anderlecht vechten om Europa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagavond staan er nog twee wedstrijden van de 28e speeldag op het programma. Die twee partijen staan helemaal in het teken van de strijd om Europees voetbal. Anderlecht en Cercle bekampen elkaar in een rechtstreekse confrontatie, Club ontvangt Genk.

Om 18u staan Anderlecht en Cercle Brugge tegenover elkaar. Een wedstrijd die helemaal in het teken staat van de strijd om de tweede en de derde plaats. Anderlecht en Cercle staan op dit moment immers gedeeld derde. Het wordt ook een bijzondere wedstrijd voor Cercle-trainer Glen De Boeck, die voor het eerst sinds zijn vertrek terugkeert naar het Astridpark. Ook Oleg Iachtchouk en Besnik Hasi keren terug naar het stadion waar zij titels pakten.

Later op de avond bekampt Club Brugge Racing Genk. Club staat onder zware druk, want na de titel lijkt nu ook de tweede plek hen te ontglippen. Met minder dan een zege kan blauw-zwart niet tevreden zijn. Evident wordt dat echter niet, want Club verloor vier van zijn laatste vijf wedstrijden, terwijl Genk vorige week vertrouwen opdeed door voor het eerst in 2008 te winnen.

Het moge duidelijk zijn: de 28e speeldag kan een beslissende worden in de strijd om Europa. Club kan opnieuw een gat slaan met de achtervolgers, maar voor hetzelfde geld verliest het zijn tweede plek aan Anderlecht of Cercle. Spanning verzekerd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties