Hevige discussies tussen Vandereycken en bond

Nico Wieme
| 5 reacties
Hevige discussies tussen Vandereycken en bond
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

René Vandereycken mocht gisteren aan de Technische Commissie van de Belgische voetbalbond uitleg verschaffen over de 1-4-afgang van de Rode Duivels tegen Marokko. Het ging er niet bepaald vriendelijk aan toe.

Zoals het de gewoonte is na een interland, kwam ook deze keer de Technische Commissie van de voetbalbond met bondscoach René Vandereycken samen om de wedstrijd te bespreken. België verloor afgelopen woensdag met 1-4 van Marokko en dat mocht de Limburger toch wel eens verklaren. “U kunt zich voorstellen dat de meeste leden van de Technische Commissie niet al te gelukkig waren met die uitslag”, aldus bondsvoorzitter François De Keersmaecker in Het Laatste Nieuws.
 
Bij de bond hadden ze vragen over enkele keuzes van Vandereycken. “We gingen niet akkoord met alles wat er die avond gebeurd is. Er zijn hevige discussies geweest, opmerkingen gemaakt. We zullen nu zien wat de bondscoach daarmee zal doen en wat er in de toekomst zal van voortkomen.”
 
Over de inhoud van de discussie wou De Keersmaecker niets kwijt. Wel kondigde hij één verandering aan. “Vanaf nu komt er een speciale Technische Commissie samen de dag na een interland om die meteen te bespreken met de bondscoach en een aantal leden van de Commissie. Nu is er vaak één week tussen en dan zijn bepaalde zaken al vergeten of wordt het standpunt te veel beïnvloed door alle commentaren na de match.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties