Swerts: 'AZ sprak me meer aan dan Club'

Nico Wieme
| 0 reacties
Swerts: 'AZ sprak me meer aan dan Club'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gill Swerts verdedigt de komende vier seizoenen de kleuren van AZ. De rechterflankverdediger kon ook naar Club Brugge, maar verkoos bewust de Alkmaarders boven de West-Vlamingen.

De fans van Gill Swerts zullen hun favoriete speler volgend seizoen niet in België aan het werk zien. De ex-Feyenoorder ruilt Vitesse voor AZ. Hoewel Swerts een positief gesprek had met Clubmanager Luc Devroe, gaf hij de voorkeur aan AZ. “Ik had ook een goed gesprek met Luc Devroe van Club Brugge, maar AZ was strijdvaardiger”, zegt Swerts in de Vlaamse kranten.
 
Talmend Club
“Als jong ventje ben ik van Beveren naar Feyenoord gegaan”, gaat de Rode Duivel verder. “Nu ben ik 25 en toonde een Belgische topclub interesse. Dat gaf me een goed gevoel. Maar na het eerste gesprek bleef het stil. Club wou misschien geen snelle beslissing nemen. Toen kwam AZ.”
 
Zijn keuze voor de Alkmaarders was doelbewust. “AZ spreekt me toch meer aan dan Club Brugge, ook al speelde het een ongelukkig seizoen. We kwamen er snel uit, ik tekende een contract voor vier jaar.”
 
Eigen carrière
De aanwezigheid van landgenoten Moussa Dembele, Maarten Martens en Sébastien Pocognoli vergemakkelijkte zijn keuze. “Ik ken die jongens van bij de Rode Duivels. Hun aanwezigheid zal mijn integratie wat vergemakkelijken. Al is de kans groot dat bijvoorbeeld Dembele nog vertrekt", zegt de verdediger in Gazet van Antwerpen. “Trouwens, ik heb geen keuze voor hen gemaakt. Ik heb voor mijn eigen carrière gekozen. Met AZ kan ik weer een stapje hogerop zetten”, besluit hij.
 
Van Gaal
Bij AZ komt Gill Swerts onder de hoede van Louis van Gaal. Een niet onbelangrijke factor in zijn keuze. “Dat Van Gaal blijft, maakt het alleen maar mooier. Hij is een absolute toptrainer”, zegt Swerts.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties